Maminka.czTipy redakce

Letos jen Kefírek: Kašpárek to rozbalí na Výstavišti na čůrající fontáně

kog 15.  9.  2020
Největší bejbypankový festival ve vesmíru Kefír se letos kvůli koronaviru nekoná. Kašpárek v rohlíku to ale nevzdává. Útěchou pro všechny pankáče bude festival Kefírek, který proběhne 20. září v rámci akce Praha Září na pražském Výstavišti. Čekají vás typické bláznivé atrakce, divadla i koncerty v čele s Kašpárkem na čůrající fontáně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Osmý ročník Kefíru museli organizátoři kvůli koronaviru zrušit. Nyní je však možné zažít alespoň malé déjà vu. „Všechno je jinak. Máme nový termín, jiné místo, pozměněný název. Náladu a hravost Kefíru se ale budeme snažit zachovat navzdory těmto okolnostem a mnohem menšímu rozsahu akce,” říká Michal Thomes z pořádající organizace Kefír, s. r. o. 

A na co se mohou malí návštěvníci a jejich rodiče těšit? Kefírek bude namíchaný z koncertů, divadelních vystoupení a jedinečných atrakcí. Vyvrcholí show hudební skupiny Kašpárek v rohlíku přímo na slovutné Křižíkově fontáně, která se tak podle největšího hitu kapely promění ve fontánu čůrající. Pozice předskokana se ujmou Loutky v nemocnici, skupina složená z největších odborníků na pomáhání při uzdravování.

Dítě s horečkou nevyšetřím! Pozor, Covid mění pravidla návštěv u pediatrů

Divadelní zážitky na Kefírku nabídne mimo jiné Amanitas Fire Theatre, Divadlo 100 opic či U staré herečky. Simona Babčáková, Anna Polívková a další osobnosti budou předčítat z knížek k ležení na postelích s opravdovými nebesy každému, kdo si přes den potřebuje ještě zdřímnout.

A chybět nebudou další blbiny, které se osvědčily na Kefíru. Rourov nebo hovínkovou dílnu si užijí i nejmenší. Pro větší bude připraven slámový areál, projížďka na stupátkách popelářského fára, zážitková cesta pošťáka, bejbypankové kadeřnictví nebo dětské autokino, kde diváci sledují filmy ze šlapacích autíček a sedaček vymontovaných z Land Roverů.

Druhou hudební scénu bude pohánět takzvaná GEM Tower. Jedenadvacet metrů vysoká věž vypadá jako subtilní vitrážová rozhledna. Přitom ji holandští vědci osadili solárními panely i větrnou turbínou a plánovali ji vyslat na zatěžkávací turné po velkých evropských festivalech. Nakonec se představí právě na Kefírku. „Kefír jsme doteď napájeli z radosti dětí a rodičů. Takže vlastně jen přidáváme další obnovitelné zdroje,” těší se prezident festivalu Kašpárek v rohlíku, který bude jako vždy provádět celou akcí.

Kam na výlet s dětmi? ZOO je sázkou na jistotu. Tady je 12 tipů na ty nejkrásnější

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Naše tipy, léto, Tipy redakce, Divadlo, Vesmír, Kefír, Rohlík, JEN, Atrakce, Hovínko, Simona Babčáková, Výstaviště, Koncert, Festival, Fontána, Tower, Kašpárek, Anna Polívková, Křižík