Maminka.czSlavné maminky

Libuška Rohlíčková desetiletý věkový rozdíl mezi dětmi neřeší: Syn na adresu dcery říká, že s panenkami si hrát nebude

Dita Mrázková 30.  1.  2023
Bývalá tanečnice je dnes kosmetičkou na plný úvazek a kromě své milované práce se stará o syna Matyáše a dceru Elu. Prozradila, jak spolu sourozenci vychází, čím se nejvíc baví, i to, co je podle ní na výchově úplně nejtěžší.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak by vypadal váš ideální den, kdybyste ho trávila jen se svými dětmi?

Mám děti s desetiletým rozdílem. Najít pro obě společnou zábavu už není tolik jednoduché. Je to v maličkostech, ať je to procházka, společenské hry nebo se jen tak válet u telky. Ale chodíme společně na hřiště, kde je basketbalový koš a houpačky. Baví mě koukat na to, jak si hrají a jsou šťastné. To dělá šťastnou i mě.

VIDEO: LIBUŠKA VOTKOVÁ O NEVYLÉČITELNÉ NEMOCI SVÉHO SYNA

Co je podle vás na výchově úplně to nejtěžší? 

Udržet si s dětmi kamarádský vztah a zároveň zůstat máma, kterou musí poslechnout, musí se k ní chovat s úctou a respektovat ji.

Máte děti s větším věkovým rozdílem, tudíž máte srovnání a asi i zkušenost...

Matymu je patnáct a Elince pět. Elinka na mě kouká s důvěrou a vše, co řeknu, bere s respektem a vážně. Je to houba, která nasává všechno, co dělám a říkám. Maty je naopak už ve věku, kdy se na mě dívá s lehkou nedůvěrou, protože puberta je u něj na vzestupu. Takže dost věcí vidí a chce jinak než já. Ale to je normální. Teď jsme v těžkém období přechodu ze základní školy na střední a musím říct, že mi je ho kolikrát líto, protože ten tlak před zkouškami je velký a v dnešní době to děti v jeho věku vůbec nemají jednoduché. Ale snažím se mu pomáhat, jak to jde, i když už ho to občas štve. Troufám si říct, že se nám podařilo vybudovat za těch patnáct let pevný a hezký vztah. I když se občas neshodneme.

Pomáhal Matyáš s péčí o Elu, když byli oba menší?

Když bylo Matymu deset a Eli se narodila, byl šťastný, že má sourozence, a snažil se zapojit. Teď, v patnácti letech, se mu pomáhat moc nechce a radši jde s kluky na hřiště. Říká, že si s panenkami hrát nebude. (směje se) Když ho o pomoc požádám, tak to samozřejmě udělá, ale sám se do toho nehrne.

Jak vážně ho bere jeho mladší sestra?

Jako velkého bráchu, ale nedá si od něj nic líbit. Takže se občas dohadují, jako by byli stejně staří. Maty emoce tak jako Eli neprojevuje.

Podědily děti stran hudby nebo pohybu nějaký talent? 

Myslím, že pohybově nadaní jsou oba. Elinka moc ráda zpívá a tančí. Tancuje dokonce i u jídla, chodí na balet a street dance. Maty zase odmalička sportuje a teď se vidí jako basketbalista.

 

Rozšíření rodiny u nás není na programu dne. jsme vděční za naše dvě děti, které nám dělají radosti.

 

Jak se Ele líbí ve školce?

Ze začátku do školky chodila s pláčem. Ale časem se otrkala, našla si kamarádky a do školky se těší. Je to školka rodinného typu, a to vyhovuje nám všem.

Jste tanečnice, ale už léta se věnujete kosmetickým službám. Jaké bylo přejít z umělecké branže do té "zkrášlovací"?

Vybrala jsem si přechod pozvolný. S kosmetikou jsem začala v době, kdy jsem ještě profesionálně tančila. Později mi můj zdravotní stav nedal na vybranou a s tancem jsem musela skončit úplně. Kosmetika mě naprosto pohltila a našla jsem si další práci, kterou dělám ráda a kam se těším. Je to moc hezký pocit vidět odcházet dnes už letité klientky spokojené a s pletí v lepší kondici. Troufám si říct a jsem za to nesmírně vděčná, že s mnoha klientkami mě za ty roky už pojí přátelství. Stále se snažím v tomto oboru vzdělávat a přinášet spoustu novinek. Protože i kosmetika se vyvíjí.

Před pár lety jste v jednom rozhovoru zmínila, že by si váš muž přál ještě dítě. Vy jste kontrovala tím, že stejný servis, jako měl prvorozený syn, chcete dopřát i dcerce. Změnilo se od té doby něco? 

Jestli se ptáte na rozšíření rodiny, tak to u nás není na pořadu dne. Jsme vděční za naše dvě děti, které nám dělají radosti.

Témata: Děti, Láska a vztahy, Rozhovor, Rodina, Mateřství, Slavné maminky, Rodina a vztahy, Životy slavných, Rodičovství, Výchova, Instagram, Chování a vztahy, Syn, Dospívání, Matka, Dcera, Sourozenci, Matyáš, Povahové rysy, Ela, tanečnice, Elin, Josef Vojtek, Libuše Rohlíčková, kosmetička