Maminka.czNovorozenec

Líčení na jaro 2012: IN je make-up ve stylizaci 50. a 40. let

Přicházejí dny, kdy slunce nás nutí shazovat bundy, svetry a kabáty, a tak se snažíme sladit těch pár hadříků, co si v teplých dnech na sebe oblékáme, i když jen vykoukneme ven. Ale k dokonalosti to bude chtít vhodně a hlavně moderně sladit i líčení. Jak bude vypadat v barvách jarní a letní sezóna líčení, a jak to vidí vizážisté, na to se podíváme.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vizážisté se shodují na tom, že letos jaro a především léto bude opravdu pestré, musíme prý zářit a to především barvami. Jaro, léto 2012 má být ve znamení různorodosti, ale převládají však tendence 50. a 40. let.

Šaty i barvy, kterými si odíváme oči, mají být od jednobarevně pastelových, světlých s kovovým odleskem po pestré, syté, odpovídající letní náladě.

Kosmetička a profesionální vizážistka Anna Kolářová, která se věnuje též barevné typologii, nám sděluje, že nejoblíbenější barvou pro letošní denní i noční líčení hřejivých dnů se stává odstín červené s názvem Tangerine Tango, který má oranžový nádech a vyvolává hřejivý pocit. Kombinuje se s fialovou a s teplými tělovými odstíny.

Rty a tváře

Letošním hitem pro tváře a rty bude přirozenost, tedy nemusíme nějak důkladněji řešit barevné odstíny rtěnek. Pokud hodláme provést jarní úklid i v našich kosmetických taškách a vytřídit barvičky, rozhodně nemusíme vyhazovat lesky, především bezbarvé či lehce narůžovělé a pokud budeme doplňovat, kupme si kupříkladu nějakou pěknou tvářenku do oranžova či světle hnědou rtěnku.

„Líčení vítězí velmi přirozené s lesklými efekty, tvář by měla působit mladě, svěže a zdravě, zejména na rtech a tvářích používáme broskvové, růžové, lososové odstíny, které jsou poloprůhledné“, doplňuje vizážistka Anna Kolářová. Hodně moderní budou, jak jsme již zmiňovaly výše, po vzoru 40. a 50. let světle červené odstíny, jak rtěnek, tak také například laků. Vyhnout bychom se měly především sytě hnědým a veskrze tmavým odstínům.

ČTĚTE TAKÉ: Horoskop na květen 2012

=====Barvy a styl líčení očí=====

Také líčení očí by mělo být spíše ve stylu podle rčení „v jednoduchosti je krása“, tedy lehoučké, jemné. Rozhodně ale musíme volit správné barvy stínů, a čím barevnější tím lepší, vždyť přece oči jsou naše zrcadla duše.

Jakými barvami tedy doplnit naši krásu očí? Vizážisté doporučují barvu růžovou, zlatou, zelenou, světle modrou a lehce fialkovou. Pokud preferujeme linky, které perfektně doplňují líčení očí, měly by být jen opravdu tenké či v barvách šedé a hnědé.

Výraznosti, například pro procházku letní nocí, dosáhneme kouřovým líčením očí, stíny s kovovými odlesky a nápadnými barevnými linkami, například výše zmíněnými hnědými.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Jen pro maminku, JAR, Styl, jaro, Make-up, Let, Líčení, Mak, Mák, Letošní hit

Video