Maminka.czSlavné maminky

Lilia Khousnoutdinová porodila Karlu Janečkovi další dítě. Je to syn, nebo dcera?

Simona Formánková 21.  5.  2021
Je to chlapeček. Jmenuje se Karel George Janeček a na svět přišel už před pár dny, v noci 13.5. "S miminkem se krásně sžíváme, je to nádherný chlapeček," svěřila exkluzivně časopisu Maminka Lilia.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Protože předešlé porody absolvovala doma, není tak překvapením, že i tentokrát se do porodnice nechystala.

"Můj porod probíhal velmi krásně," říká Lilia. "Chtěla jsem, aby se syn narodil do prostoru velmi krásného, útulného, plného květin."

Několik týdnů před porodem se tak nastávající maminka odstěhovala na krásné místo v přírodě. Tady si připravila perfektní zázemí, které podle jejích slov v podstatě odpovídá tomu, jak by si představovala ideální vybavení porodního domu, o jejichž existenci se významně zasazuje.

"Dala jsem si opravdu velmi záležet na tom, abychom měli všechny praktické a funkční pomůcky, takže nejrůznější míče, zavěšovací provazy, samozřejmě vanu a také vybavení pro případ komplikací, které je možné v rámci domácího prostředí využívat," říká Lilia. 

Lilila má z předchozího vztahu syna Lea a pro Janečka je to už pátý potomek. Společně vychovávají dceru Isabelu, která se narodila v červnu 2018.

Video: Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Předporodní rituál


Lilia Khousnoutdinova s Karlem Janečkem čekají druhé dítě. Přišlo nečekaně

Janečkova druhá manželka porodila dceru. Doma do vany. Jaké dostala jméno?
Témata: Porod, Slavné maminky, Miminko, Syn, Dcera, Lilia Khousnoutdinova, Karel Janeček, Lilium Khousnoutdinová, Jane, Lilium, Chlapeček, Jáně, Isabela, Khousnoutdinova