Maminka.czRecepty

Lívance 3x jinak. Připravte dokonalou snídani, která potěší mlsné jazýčky

vas 19.  1.  2025
Vyzkoušejte tři osvědčené recepty na lívance, které potěší každého milovníka sladkých snídaní. Kynuté lívance s malinami vás okouzlí svou nadýchaností, banánové lívance s kokosem a mákem přinesou exotický nádech, a pokud hledáte zdravější variantu, která zasytí, banánové lívance s proteinem jsou skvělou volbou. Pusťte se do přípravy a dopřejte si ráno plné chutí!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kynuté lívance s malinami 

4 porce, příprava: 30 minut + 30 minut kynutí

Suroviny: 

  • 10 g čerstvého droždí
  • 20 g krupicového cukru
  • 350 ml teplého mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • máslo nebo ghí na smažení


NA DOKONČENÍ

  • 2 hrsti malin + k podávání
  • lžíce třtinového cukru
  • 200 g tvarohu
  • 4 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce nasekaných pistáciových oříšků nebo mandlí

Postup: 

Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přilijte trochu teplého mléka, vsypte lžíci mouky a promíchejte. Cukr, mléko i mouku odeberte z předepsaného množství surovin. Kvásek nechte na teplém místě, během deseti minut by měl vzejít. Do větší mísy prosejte mouku, přidejte kvásek, vejce, zbytek cukru i mléka a umíchejte těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě asi 30 minut kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem. Mezitím dejte do rendlíku maliny a cukr, přiveďte k varu, stáhněte plamen a pomalu za občasného míchání vařte, až vznikne hustší omáčka. Tvaroh smíchejte s jogurtem a moučkovým cukrem a lehce vidličkou našlehejte. Pánev nebo lívanečník vytřete máslem či ghí, lžící nanášejte lívance a opékejte je z obou stran dozlatova. Že je čas lívance obracet, poznáte podle toho, že se na těstě začnou tvořit bublinky. Lívance podávejte s našlehaným jogurtem, malinovým rozvarem a nasekanými oříšky. 

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

Nebo si můžete udělat lívance podle videa.  Deník Veganky: Nekynuté lívance bez vajec

Témata: Recepty, Vaření, Časopis F.O.O.D., Dětský jídelníček, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, suroviny, Cukr, Malina, Snídaně, Kokos, Lívanec, Protein, Mouka, Vejce, Mák, Lžíce