Maminka.czRecepty

Lívance a domácí pizza. Tohle dětem připravte a budou vás zbožňovat

Recepty.cz 22.  6.  2019
Děti dokáží být v jídle velice vybíravé. A člověk se jim často nezavděčí. S těmito recepty byste ale zabodovat mohli. Zkuste malým gurmánům naservírovat zeleninové hranolky, pizzu nebo zdravé smetanové nanuky s ovocem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nanuk se smetanovým krémem a ovocem

Jahody nebo mango s oblíbeným pramenem zdraví z Posázaví se v tomhle domácím nanuku s ovocem a Pribiňákem postarají o to nejlepší letní mlsání. Domácí nanuky děti milují a na rozdíl od těch kupovaných se vyhnete nadbytku cukru nebo barvivům. Smetanové jsou samozřejmě nejoblíbenější, ale i čistě ovocnými nanuky uděláte mlsalům radost.

Připravte dětem domácí "pribináček" za pár korun. Poradíme vám, jak na to

Bramborové placky se špenátovým pyré

Placky všeho druhu měl jako malý v oblibě skoro každý, děti baví i to, že si je můžou vykrájet do zábavných tvarů a zároveň trochu pomoct mamince. Nejlepší varianta téhle klasiky jsou tyto bramborové placky se špenátovým pyré. Pražené mandle na dozdobení zaručí, že chuť nebude nudit ani dospělé a pochutná si celá rodina.

PODÍVEJTE SE: 25 jídel, která děti nechtějí. Neuvěříte, proč jim nechutnají!

Domácí zdravé hranolky

Po fast foodu se můžou vaše děti utlouct? Dopřejte jim trochu zdravější domácí variantu. Friťák nepotřebujete, na křupavé domácí hranolky vám stačí pánev nebo trouba. I hranolky bez tuku chutnají skvěle. A nemusí být jenom bramborové, na hranolky se stejně dobře hodí i mrkev, batáty a k chuti přijdou i třeba celerové hranolky. Celer při tepelné úpravě zesládne a i odpůrci této kořenové zeleniny se budou olizovat za ušima.

Deník Veganky: Ušetřete na jídle a začněte si dělat svačinky i pro sebe

Masové kuličky s červenou řepou

Dobrota, která u nás už zdomácněla a děti ji milují. Masové kuličky s červenou řepou jsou originální variantou, která baví nejen svojí červenou barvou, ale i vynikající chutí. Podávat můžete se šťouchanými brambory, rajčatovou omáčkou, ve špagetách nebo jenom se zeleninou a čerstvým pečivem. Vaše děti možná nejraději všechno utopí v kečupu, proto jim dopřejte ten nejlepší a připravte domácí kečup. A vy můžete klidně vyzkoušet jeden z těchto lahodných dipů.

Jahodové lívanečky

Z palačinek a lívanců asi nikdy nevyrosteme. Tyhle jahodové lívanečky potěší celou rodinu a líné víkendové ráno s nimi bude to nejhezčí. Než začnete, podívejte se pro jistotu na těchto 5 triků, jak na nadýchané lívance, aby byly i ty vaše lehké, nadýchané a dozlatova opečené.

Domácí pizza

Pizzu by většina dětí (a upřímně i dospělých) mohla pořád. Děti si domácí pizzu také rády připraví samy, vyberou si, co mají rády, a zahrají si na kuchaře. I ta domácí může být výjimečně chutná, vyzkoušejte těsto na dokonalou pizzu jako z Itálie a budete sami překvapení, jak dobrá může domácí pizza být.

Naučte se maminky, zdravé dětské svačinky
Já peču s mamčou! Tyto hříšně dobré sladkosti musíte ochutnat
Sladké hříchy bez výčitek: Pečené ovoce nebo malinový trhanec

 

Témata: Děti, Recepty, Mango, Fast food, Nanuk, Většina dětí, Kořenov, Liv, Ovocný nanuk, Smetanový krém, Posázaví, Nákyp, Ovoce, Kořenová zelenina, Celá rodina, Dom, Hranolky, Červená barva, Čerstvé pečivo, Pyré, Pizza, Sváča, Masová kulička, Zábavný tvar, Lívanec