Maminka.czNovorozenec

Lucie Bílá: „Když jsem zamilovaná, hubnu snadněji“

Petra Lamschová 2.  12.  2011
Lucie Bílá: „Když jsem zamilovaná, hubnu snadněji“
Nejpopulárnější česká zpěvačka nade vše miluje český chléb a večer hřeší česnekem. Váhu si hlídá, ale víc než své tělo si chrání klid v duši. Teprve když se začala věnovat víc svému nitru, začalo se jí měnit i tělo. Přiznává, že vypadat dobře je dřina, ale když člověk není posedlý dokonalostí, může ta dřina být i docela příjemná…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

* Kdy naposledy jste stála na váze?

Jsou věci, které mám ráda pod kontrolou, a tak beru i váhu „vážně“. Stála jsem na ní dnes ráno a nebyla ke mně zrovna moc přátelská. (smích) Ale v tomto případě neplatí pořekadlo, že co oko nevidí, srdce nebolí. Vždycky je čas začít něco dělat. Takže já si dám dnes půst.

* S jakým pocitem se ráno díváte do zrcadla?

Už dávno vím, že zrcadlo má paměť, takže se na sebe každé ráno culím, i když mi do smíchu vůbec není. To abych pak v hlavě neměla celý den nějaké strašidlo.

* V řadě rozhovorů přiznáváte, že to, jak teď vypadáte, je záležitost tvrdé dřiny. Ještě vás to baví – dřít? Mnoho lidí si řekne: nemusela by…

Kdybych dřít přestala, tak by mi to možná začali doporučovat. Zatím mě to baví, možná proto, že nejsem žádný fanatik a nejsem posedlá dokonalostí, ale ráda se cítím dobře. A taky proto, že mám v plánu ještě dlouho pracovat a na to zkrátka musím být fit. Posilovnu jsem sice vyměnila za jógu, ale tělo mě bolí ještě víc. Ale tak nějak krásně. Jóga mě dlouho míjela. Když jsem viděla usmívající se bytosti na žíněnkách, nohy v tureckém sedu, prsty jemně se sebe dotýkající a ten klid, který z těch lidí vyzařuje, vzala jsem si bůhvíproč do hlavy, že jóga je taková příjemná relaxace, kdy se „sedí a přemýšlí“. Jo, to jsem se krásně spletla! Po každém cvičení mě bolí celý člověk! Ale doporučila bych ji každému, komu není jedno jeho zdraví.

* Co všechno děláte, abyste vypadala dobře?

Myslím, že základ je mít v pořádku hlavu. Jednou jsem v jednom rozhovoru řekla, že důležité je udržet „krb“ svých myšlenek čistý, ale dotyčný novinář se přeslechl a napsal do článku místo krbu „hrb“. (smích) Opravdu si myslím, že nejdůležitější je, jak se člověk cítí uvnitř sám sebe, jestli se má rád, jestli má rád svůj život… pak si dopřává i věci, které mu dělají dobře a na výsledku je to vidět. Já mám velmi ráda saunu, bazén, vanu plnou horké vody, kolem svíčky a k tomu nějakou relaxační hudbu nebo pěknou knihu. Pravidelně si dopřávám také thajskou masáž, ta mě vždycky srovná do latě.

* Jste člověk, který chodí hubnout do salonů a zkouší nové věci – neinvazivní liposukce a podobně, kterých je teď všude plno?

To je každého volba. Já jsem spíš pro přirozené věci a cesty. Mám však kamarádku, která vede salon YES a za posledních několik let ho dovedla k dokonalosti kliniky, kterou navštěvuje mnoho nadšených žen i mužů. Je to u ní přesně tak, jak to vidíte ve filmech: přijdete do krásného prostředí s touhou něco na sobě změnit a odcházíte s novými vlasy, nehty, máte o pár centimetrů užší pas. To má vždycky smysl. Často jí říkám, že máme vlastně podobné poslání – obě se snažíme dělat lidi šťastnější.

* Máte práci, která staví na tom dobře vypadat, a máte v ní úspěch. Je to ještě pořád závazek, který vás odradí smlsnout si kdykoli na čemkoli chcete?

Miluju své povolání a beru ho se vším, co k němu patří. Ano, musím se hlídat, musím cvičit, musím se omezovat, musím dodržovat řád, ale dělám to všechno ráda.

* Jinými slovy: Už jste se smířila s tím, jak kdysi řekla Simona Krainová, že budete celý život trpět?

Simonka se jako modelka narodila, má neuvěřitelný dar, postavu bohyně a k tomu téměř neomezenou možnost sníst cokoli. Ale nenechte se mýlit, ani ona nemá nic zadarmo. Obě naše povolání umí pěkně bolet. A nebýt toho, že jsme na sebe tvrdé a přísné, neobstály bychom. Náš svět jenom pohádkově vypadá, ve skutečnosti to ale pohádka není ani trochu. Řada lidí vidí jenom krásné šaty, květiny, světla a slávu, ale to je odměna za to všechno kolem. Já než se dostanu na jeviště, musím ujít moře kilometrů cestou, která by se málokomu líbila.

* Hodnotíte talenty v show Česko Slovensko má talent. Jak moc podle vás závisí úspěch v této soutěži na tom, jak člověk vypadá? Dobře vypadající lidé to zdá se mají jednodušší…

Některým lidem jeviště opravdu sluší. A protože lidé jsou často hluší, ale nejsou slepí, vzhled byl, je a bude důležitý, s tím je potřeba se smířit. Každopádně vzhled není jenom o tom, jak člověk vypadá, ale také jak působí na druhé a jaké má charisma. Nejde o dokonalost, ta je naopak protivná, spíš o to věřit si, mít se rád a umět to dát najevo. Pánům v porotě se vždycky rozšíří zorničky, když na jeviště vstoupí krásná žena, ale ještě nikdy se nestalo, aby její krása byla jediným důvodem k postupu.

* Má v showbyznysu v dnešní době vůbec šanci zpěvačka s nadváhou, nebo dokonce obézní?

Pokud má kouzlo osobnosti a talent od Boha, jsem přesvědčená, že šanci má. V naší talentové soutěži je malá devítiletá holčička, která je kulaťoučká, ale zpívá, až mi běhá mráz po zádech. Když bude mít kolem sebe ty správné lidi, má před sebou jistě skvělou kariéru. Ve mně má už teď velkého fanouška. Víte, ono je to jako v životě: potkala jsem už tolik mrzutých hubeňourů, ale tolik rozzářených barokních andělíčků, že pokud by to mělo být pravidlo, byla bych pro zákon, že musí mít každý člověk povinně nadváhu. (směje se)

ČTĚTE TAKÉ: Horoskop na prosinec 2011

* Když jsem vás sledovala na natáčení Talentu v Brně, nedá mi to se nezeptat… Seděla jste za porotcovským stolem od poledních hodin do pozdní noci s hodinovou přestávkou na večeři, kdy vás stihli kompletně přečesat a převléknout. Jak se stravujete v takových vypjatých chvílích?

Bylo to osm opravdu náročných dní, a jestli je něco v mém životě jízdou na tygrovi, pak je to právě tato soutěž… Za osm dní jsme natočili osm dílů pořadu, což pro mě znamenalo šestnáct převleků, šestnáct jiných účesů a třináct hodin denně před kamerou v šíleném teple i tempu. Jediné, co nás drželo v kondici, byli úžasní diváci a nádoby na šampaňské, které nám produkce naplnila ledem a my jsme si do nich s klukama (Jaro Slávik a Martin Dejdar – pozn. red.) dávali ruce, čímž jsme udržovali v pozoru tělo i mysl. Nikdy jsem nedělala nic náročnějšího, ale ani ne tak příjemného. Na jídlo jsem musela tak nějak zapomenout, ale stálo to za to. Jsem Beran a potřebuju úkoly. Mám ráda těžké zkoušky, protože lehkými se nic nenaučím. Pár vypjatých chvil už jsem zažila, takže vím, jak na to. Vždycky mám u sebe vodu, to je základ, a taky hořkou čokoládu na rychlou energii, případně sušené ovoce a maso na hlad. Jsem neustále někde na cestách a jsou pravidla, bez kterých bych skončila dřív, než bych se nadála.

* Jednomu účastníkovi jste řekla, že úspěchu člověk musí věnovat čas a něco mu obětovat. Myslíte si, že téměř všechny ženy mohou vypadat tak skvěle jako vy, že je to jenom otázka výmluv a lenosti?

Nemyslím si, že bych vypadala nějak výjimečně dobře, ale je pravda, že jestli jsem na někoho přísná, pak jsem to hlavně já sama. Nic si nedaruju ani neodpouštím. Stačí to takto? (usmívá se)

Pokračování >>>

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Časopis Dieta, Lucie, Luci, Díl pořadu, Bílá, Krásné prostředí, Liposukce, Krásná žena, Celý člověk, Česko-Slovensko, Žíněnka, Strašidlo, Fanatik, Thajsko, Lucie Bílá