Maminka.czMáma maká

Lucie kvůli práci neměla čas na vlastní život. Sekla s obchodem, učí ženy sebelásce

Simona Procházková 19.  10.  2020
V novém pořadu Máma maká představují moderátorky Adéla Klingohrová a Kateřina Kořínková ženy, které po narození svých dětí zásadně změnily kariéru. Jednou z nich je Lucie Harnošová, která začala podnikat před narozením prvního dítěte. Pořádá přednášky, kurzy a kongresy, založila projekt Alchymie ženy, ve kterém se věnuje mateřským a ženským tématům, podporuje kontaktní rodičovství, s manželem i malými dětmi strávila rok na Bali. Podívejte se na její příběh.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S manželem si pořídili obchod se zdravou výživou a následně obchod Brána dětem, kde kromě zdravých dobrot prodávali také celou řadu věcí pro děti, ať už hračky, dětskou biokosmetiku, látkové pleny či nosítka. Taky pořádala přednášky a konference, jak naživo, tak on-line. Doma se pak vzdělávala v oblastech, jako jsou péče o děti, seberozvoj i partnerské vztahy.

Ve chvíli, kdy se jí narodilo druhé dítě, měla tolik práce, že na mateřskou odešel její manžel. Jednoho dne si Lucie řekla dost.

Byla tak zahlcena povinnostmi, že jí nezbýval čas na osobní život. Obchod předala dál a začala se soustředit na projekt Alchymie ženy, ve kterém se věnuje hlavně ženským tématům, sebelásce, matkám a dcerám a ženám podnikatelkám. Pořádá také mnoho osobních i on-line kurzů a kongresů. Netrvalo dlouho a Lucie se stala v tomto oboru známou a respektovanou osobností.

Máma maká: Iva Fiškandlová pomáhá matkám po porodu k plochému břichu. A funguje to!

Před dvěma lety se s celou rodinou přestěhovala na Bali, kde strávili rok. „V Čechách jsme s manželem museli nastavit naše podnikání tak, abychom mohli být oba na volné noze, mohli pracovat na dálku. Řešili jsme také, jak to budou mít dcery se vzděláváním. Byla to taková půlroční intenzivní příprava. A pak jsme odjeli a bylo to skvělé. Určitě to nebylo naposledy,“ popisuje Lucie rodinnou cestu, která trvala celý rok.

Témata, která otevírají oči a pomáhají milovat život

Po návratu do Čech pokračuje v on-line kurzech, kterým se věnovala i na Bali, a v projektu Alchymie ženy. Zaměřuje se na ženská témata, propaguje kontaktní rodičovství, bezplenkovou komunikační metodu, zdravé přebalování i nošení dětí. Věnuje se také matkám a dcerám, pro které pořádá společné pobyty, a také ženám podnikatelkám, kterým radí s podnikáním. Vše dělá v souznění s přírodou, ke kterému ji vedla maminka. Jejím záměrem je propojovat moderní poznatky s šetrným způsobem života.

„Vzdělávám ženy v tématech sebelásky a sebepřijetí. Nesmírně mě baví inspirovat a přinášet témata, která otevírají oči a pomáhají milovat život,“ dodává Lucie. O tom, že ji ženy milují, svědčí i fakt, že její kurzy a on-line kongresy navštívilo už zhruba 30 tisíc návštěvnic. Celý den s ní strávily i moderátorky pořadu Máma maká. Díl s Lucií je k vidění už nyní na internetové televizi Mall.tv. 

Nová Maminka je celá hygge. Na titulce Nikol Štíbrová se synem
Mateřská dovolená 2024: Vše, co potřebujete vědět
Mateřská a rodičovská dovolená

Mateřská dovolená 2024: Vše, co potřebujete vědět

Témata: Rodičovství, Mateřství, Kariéra, Inspirativní ženy, Maminky - rady, rozhovory a príběhy, matka a dcera, Kariéra a zaměstnání (poradna), Pracující matky, Máma maká, Maminka podnikatelka, Adéla Klingohrová, Ženské téma, Kateřina Kořínková, Zen, Živo, Vidění, Lektor, Čechy, Brána, Sebeláska, Lucie Harnošová, Alchymie, Kongres, Luci, Lucie