Maminka.czSlavné maminky

Lucie Šlégr: Kdybych měla ještě někdy roupy na čtvrté dítě, přála bych si zase syna!

Dita Mrázková 30.  9.  2022
Prošla si bolavým rozvodem a nějakou dobu zůstala na své dva tehdy malé syny sama. To se změnilo, když jí do života vstoupil slavný hokejista. Rodinka se rozrostla o dalšího syna, a i když si okolí myslelo, že si Lucka přála do třetice holčičku, opak byl pravdou. "Po dceři vážně vůbec netoužím," říká bývalá Miss.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tak se konečně slyšíme, i když po hlase bych řekla, že jste asi ještě pořád ve stavu nemocných…

Bohužel ano, zrovna před pár dny, když mi bylo nejhůř, jsem si říkala, co my ženské všechno zvládneme. Vzpomínala jsem na dobu, kdy jsem byla svobodná a bez dětí a umírala při každé chřipečce, že jsem se ani nemohla zvednout z postele. S dětmi ale člověk prostě musí. My mámy máme neskutečnou výdrž, chlapi by se od nás mohli učit. I v těch nejtěžších chvílích dokážeme bojovat jako lvice.

VIDEO: Patronky Maminky roku 2022: Těší se na nový ročník a jak se mají?

Vašeho nejstaršího syna dělí od toho nejmladšího čtrnáct let. Robert má už dokonce i slečnu. Jak jeho první lásku prožíváte?

Na šestnáct let je Rob velmi vyspělý. Když začínal covid, měli jsme hodně divoké období, ale to už naštěstí pominulo. Je teď na střední škole a dělá mi poslední dobou samou radost. Až si někdy říkám, že ten bolestný rozvod s otcem mých starších synů, který máme za sebou, je vlastně zformoval. Všechno zlé je k něčemu skutečně dobré.

 

můj bolestný rozchod starší syny zformoval. všechno zlé je k něčemu dobré.

 

Dávala jste mu nějaká moudra ohledně vztahů?

Ke své slečně Natálce se chová moc hezky. Jednou přišel, něco ho trápilo, tak jsme si popovídali, na rovinu jsem mu řekla pohled ženy a taky to, že nikdy není nic černobílé. Ať nemá nikdy přehnaná očekávání, a to myslím nejen ve vztazích. A musí se rozhodovat vždycky sám za sebe. Dostane x desítek rad, ale za své rozhodnutí nese odpovědnost jen on sám.

Jak tehdy Robert a Richard přijali vašeho nového partnera, navíc slavného hokejistu?

Tehdy byli kluci ještě malincí, přece jen jsme spolu s Jirkou už dvanáct let. Obrovská výhoda tedy byla v tom, že s Jirkou v podstatě vyrostli, proto ho vzali tak nějak automaticky. Jasně že jsme s nimi mluvili o tom, že je Jirka známý sportovec, kluci i zkoušeli hrát hokej, ale neprožívali to nějak zásadně, neřešili, když si za Jirkou přišel třeba někdo o podpis.

 

když vidí malý v televizi hokej, pokaždé volá gól táta!

 

A co váš společný syn Ron? Půjde v tátových šlépějích?

Je ještě malý, jsou mu teprve dva roky, Jirka se na to samozřejmě chystá, ale od toho má maminku, aby mu to nějak hezky vymluvila. (směje se). Jirka hokej aktivně už nehraje, a tak nás překvapilo, že pokaždé, když malý vidí v televizi hokej, tak volá „gól, táta“. Možná mu o tom něco řekla babička, ale i tak nám to přijde neuvěřitelné, jak to to malé dítě vnímá.

S Jiřím hodně rádi cestujete, obzvlášť po tuzemsku. Jsou nějaká místa, která ještě tak úplně neznáte?

Strašně ráda čerpám z cestovatelských knih, nemůžu odejít z knihkupectví, aniž nějakou koupím. Miluju české průvodce, a když si koupím nějakou publikaci, pokaždé jsem překvapená, kolik míst jsem ještě neviděla. Dohnat musíme ještě dolní Moravu, tu moc sjetou nemáme.

Některé maminky hodně řeší, zda cestovat, nebo necestovat s malým dítětem, co brát a nebrat na cesty, a podobné útrapy. Jak je to s třemi velkými malými dobrodruhy u vás?

Vždycky si říkám, že každá máma by měla být rozumná a respektovat své mimčo. Třeba Ríša když byl malinký, byl zlatíčko, bylo mu úplně jedno, jestli sedí v letadle nebo v kočáře. Ve třech letech jsme ho vzali i za oceán, let vydržel, vůbec neplakal. To si s Roníkem nedovedu představit. Náš nejdelší let byl 2,5 hodiny a bohatě to stačilo. Pokaždé dokáže pěkně prudit. Vymýšleli jsme, jak ho zabavit, ale delší než tříhodinovou cestu prostě nevydrží. A tak přizpůsobujeme program jemu. Tím, že se teď točí všechno kolem něj, jsem chtěla dopřát něco zase starším klukům, tak jsem Rona nechala tatínkovi a vyrazili jsme i s Robertovou přítelkyní na dva dny do německého zábavního parku. Roník by těch pět a půl hodiny v autě určitě nezvládl. Mám tři děti a každé je úplně jiné. Ron má ale rád vlak, tak je možné, že na tu Moravu vyrazíme právě vlakem.

 

každá máma by měla být rozumná a respektovat své mimčo.

 

Na Instagramu jste nedávno sdílela myšlenku, že jako malá holka jste prohlašovala, že jestli jednou budete mít dítě, tak to bude rozhodně dcera, ne žádný syn. A máte doma tři. Jak se to mohlo stát?

(směje se) Holčičku jsem chtěla vždycky, protože jsem jako baletka vyrostla prakticky na tanečním sále. Myslela jsem si tak, že budu mít nástupkyni, holčičku baletku. S odstupem času jsem to ale řešit přestala. A když jsem otěhotněla potřetí, to mi bylo úplně jedno, co to bude. U kluků oceňuju jejich rovnost, holčičky jsou přece jen už odmala tak trochu intrikánky a zákeřnice. Kluci řeknou vše na rovinu a život jde dál. Já jsem vyrostla s bráchou a bratranci, byla jsem na klučičí společnost zvyklá, dlouho jsem byla ostříhaná na ježka, běhala jsem s nimi po lese, kradla ovoce, prostě klasicky klukovsky lumpačila. Kluci mě jako kámoši bavili víc než holky. Mám ráda ve všech ohledech upřímnost, se staršími syny si doma říkáme úplně všechno. Když se narodil malý Ron, tak jsem nad kočárkem cítila ty pohledy: „Zase kluk, ty se té holčičky nedočkáš.“ Tak jsem říkala: "A kde jste nabyli dojmu, že jsem ji chtěla?!"

Tak ale nikde není napsáno, že do čtvrtice to ta malá baletka nakonec nebude.

Mám kamarádku, které je přes čtyřicet, má čtyři syny, chtěla by dceru a pořád mě lanaří: „Lucko, pojď, půjdeme do toho ještě jednou.“ Tak jí říkám, že nemám vůbec žádnou touhu po dceři. Ale vůbec. Kdybych přece jen měla někdy ještě roupy na další dítě, zase bych si přála kluka!

Témata: Slavní rodiče, Láska a vztahy, Slavné maminky, Rodina, Mateřství, Výchova, Rodičovství, Životy slavných, Rodina a vztahy, Dovolená s dětmi, Instagram, Dospívání, Syn, Dcera, Matka, Cestování, tatínek, Celebrity, Sport, Otec, Sociální sítě, Miss, rozvod, hokejista, modelka, Sport na Heureka.cz