Maminka.czLáska a vztahy

Madonin komplex: Nechce se mnou spát po porodu. Co s tím?

Barbora Vajsejtlová 4.  4.  2017
Zbožňuje vás, je skvělý otec. Jediný problém je v tom, že poté, co jste mu porodila dítě, s vámi odmítá spát. Zjistěte, jestli se vás náhodou netýká Madonin komplex.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po narození ztratil zájem o sex

Před čtyřmi lety se moje kamarádka Zuzana seznámila s Davidem. Všechny jsme jí ho záviděly, protože to byl prostě chlap „značka ideál“. Chytrý, pozorný, se smyslem pro humor a jako bonus se na něj i hezky koukalo.

Za necelý rok se brali a za dalších pár měsíců se nám Zuzana nad vínem svěřila. „Nemůžu si vůbec na nic stěžovat – pokud bych tedy oželela sex. Už od začátku to nebyla v ložnici žádná sláva, ale nevěnovala jsem tomu pozornost a říkala si, že zkrátka nemá tak intenzivní potřeby jako já,“ vypráví třicetiletá maminka Zuzana.

Madonin komplex: Aneb byl u porodu a teď odmítá sex

„Jenže jakmile se narodil Davídek, ztratil manžel o sex zájem úplně. Od porodu, tedy před více než dvěma lety, jsme spolu spali jen třikrát. A tím myslím opravdu jen třikrát.

Když se Davida zeptám, co se děje, jen odpoví, že ve vztahu jsou přece důležitější věci než sex a že mě miluje jako nikoho na světě. A já si potom připadám jako povrchní nymfomanka, která si neumí vážit citů a fungujícího vztahu. Jenže mně sex opravdu chybí.

Už jsem dokonce začala přemýšlet i nad tím, že bych si našla milence.“ Možná vám Zuzanin příběh zní povědomě. Možná i vy máte doma manžela, který by vás sice nosil na rukou, ale sex bere vlastně jen jako nutné zlo.

Problém přitom není v tom, že by ho sex nebavil, ale v tom, že není schopen milovat se s matkou svého dítěte. Trpí totiž Madoniným komplexem.

Témata: Video, Láska a vztahy, Časopis Maminka, Po porodu, Chování a vztahy, Madonna, Manželský sex, Sexuální vztah, Guardian, SPA, Průběh porodu, Fungující vztah, Mariana, WHO, Odborná, Výčitky svědomí, Mad, Boom, The Guardian, Narušený vztah, Intimní život, Ostatní žena, Intimní věc, Libido, Michel Odent