Maminka.czLáska a vztahy

Madonin komplex: Nechce se mnou spát po porodu. Co s tím?

Barbora Vajsejtlová 4.  4.  2017
Zbožňuje vás, je skvělý otec. Jediný problém je v tom, že poté, co jste mu porodila dítě, s vámi odmítá spát. Zjistěte, jestli se vás náhodou netýká Madonin komplex.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po narození ztratil zájem o sex

Před čtyřmi lety se moje kamarádka Zuzana seznámila s Davidem. Všechny jsme jí ho záviděly, protože to byl prostě chlap „značka ideál“. Chytrý, pozorný, se smyslem pro humor a jako bonus se na něj i hezky koukalo.

Za necelý rok se brali a za dalších pár měsíců se nám Zuzana nad vínem svěřila. „Nemůžu si vůbec na nic stěžovat – pokud bych tedy oželela sex. Už od začátku to nebyla v ložnici žádná sláva, ale nevěnovala jsem tomu pozornost a říkala si, že zkrátka nemá tak intenzivní potřeby jako já,“ vypráví třicetiletá maminka Zuzana.

Madonin komplex: Aneb byl u porodu a teď odmítá sex

„Jenže jakmile se narodil Davídek, ztratil manžel o sex zájem úplně. Od porodu, tedy před více než dvěma lety, jsme spolu spali jen třikrát. A tím myslím opravdu jen třikrát.

Když se Davida zeptám, co se děje, jen odpoví, že ve vztahu jsou přece důležitější věci než sex a že mě miluje jako nikoho na světě. A já si potom připadám jako povrchní nymfomanka, která si neumí vážit citů a fungujícího vztahu. Jenže mně sex opravdu chybí.

Už jsem dokonce začala přemýšlet i nad tím, že bych si našla milence.“ Možná vám Zuzanin příběh zní povědomě. Možná i vy máte doma manžela, který by vás sice nosil na rukou, ale sex bere vlastně jen jako nutné zlo.

Problém přitom není v tom, že by ho sex nebavil, ale v tom, že není schopen milovat se s matkou svého dítěte. Trpí totiž Madoniným komplexem.

Témata: Video, Láska a vztahy, Časopis Maminka, Po porodu, Chování a vztahy, Madonna, Virtuální svět, Poporodní deprese, Davídek, Narušený vztah, Madonin, Guardian, Michel Odent, Průběh porodu, Komplex, Fungující vztah, Ostatní žena, Dobrý kamarád, Boom, Sexuální vztah, Intimní život, Přítomnost otce, Mariana, Libido, Manželský sex