Maminka.czVýtvarné aktivity

Malování obrázků podle čísel děti zabaví a rozvine. Využijte náš slevový kupon a ušetřete!

Lenka Chvostová 24.  3.  2023
Nejsou vaši potomci příliš výtvarně nadaní, ale přesto je malování baví? Zvyšte jim sebevědomí a podpořte jejich kreativitu novým koníčkem, který je zábavný, relaxační a zároveň přínosný pro jejich rozvoj. Vlastnoručně vytvoří nádherné obrazy, které pak klidně mohou zdobit zdi pokojíčku nebo třeba potěšit babičku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Malování podle čísel je v posledních letech stále populárnější způsob výtvarného umění, který umožňuje i nepříliš výtvarně nadaným dětem a nadšencům z řad dospělých malovat úžasné obrazy, a to pomocí předtištěných ploch označených číselnými kódy pro jednotlivé barvy. Vynalezen byl v polovině 20. století a rychle se stal populárním zejména mezi začínajícími malíři, kteří se chtěli naučit malovat, ale neměli žádné předchozí zkušenosti.

V současnosti jsou sady, které kromě plátna s předtištěným obrazem obsahují i všechny potřebné barvy a podrobný popis, jak obraz krok za krokem namalovat, čím dál tím žádanější. Jde totiž o skvělý a především zábavný způsob, jak trávit volný čas smysluplně a odpoutat se od displeje mobilu, tabletu či monitoru počítače. Zároveň jde o jednoduchou metodu, jak pomoct dětem i dospělým naučit se malovat. Nabídka některých specializovaných e-shopů už je opravdu široká, například na Malujes.cz můžete vybírat ze stovek jednoduchých obrázků a obrazů, i těch realistických, a to pro všechny věkové kategorie od předškoláků až po dospělé.

Využijte jedinečnou možnost nakoupit si s neuvěřitelnou slevou 30 % všechny obrazy z kategorie Akce nebo s 15% slevou na celou kategorii Novinky,
stačí jen kliknout na aktivní odkaz a nakoupit.

Pokud dáváte přednost obrazům květin, máme pro vás
jedinečný slevový kód MDZ100
na nákup obrazů podle čísel z kategorie Květiny.
Po zadání kódu v objednávce obdržíte okamžitě slevu ve výši 100 korun.
Ale pozor, tento kód platí jen do 31. 3. 2023, tak dlouho neváhejte!

Zábava, která rozvíjí

Kromě výše zmiňovaných důvodů existuje ještě celá řada dalších, proč je malování podle čísel pro děti velmi přínosná činnost, která má pozitivní dopad na různé aspekty jejich vývoje. Tady jsou ty nejdůležitější z nich:

Zlepšuje koordinaci – malování podle čísel vyžaduje preciznost a dobrou koordinaci ruky a oka, což může pomoct dětem v rozvoji jemné motoriky.

Zlepšuje soustředění – při malování podle čísel se děti musí soustředit na číslo a barvu, kterou mají použít, což může pomoct zlepšit jejich schopnost soustředění.

Podporuje trpělivost a koncentraci – proces malování podle čísel je pomalý a vyžaduje trpělivost a koncentraci, což jsou klíčové dovednosti, které tak mohou děti rozvíjet.

Zvyšuje sebevědomí – děti jsou schopny dokončit celý obraz, což může zvýšit jejich sebevědomí a dodat jim pocit úspěchu.

Rozvíjí kreativitu – děti se během malování dobře baví, zatímco se učí nové dovednosti a techniky.

Pomáhá relaxovat – malování podle čísel může být skvělým způsobem, jak pomoct dětem uklidnit se a odreagovat se od stresu a úzkosti, kterými často trpí i ti nejmenší.

Malování jako příprava dětí na školu? No jistě!
Chcete zkusit malování na kameny? Tady máte vše, co potřebujete vědět
Témata: Předškolák, Školák, Školák, Tvoření, zábava, Výtvarné aktivity, Volný čas, malování, Obrázek, Sebevědomí, Koníček, Číslo, Slevový kupón, Kód, Děti, Obraz

Video