Maminka.czVaše příběhy

Alexandr se narodil bez očí. Máma ho nechtěla, teď má nový domov

Hodně smutný start do života měl malý Alexandr z Ruska. Nejenže se narodil bez očních bulv, ale navíc se ho po narození zřekla vlastní matka. Jedná se o třetí zaznamenaný případ, kdy se dítě narodilo bez očí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Příběh malého chlapce z ruského Tomsku vzbudil celosvětovou pozornost. Přestože se narodil s vzácným genetických onemocněním, je malý Saša veselé miminko, které se neustále směje, jakmile zaslechne známý hlas. Také proto se mu přezdívá "malý Smíšek".

Bohužel hlas, který ho dokáže rozesmát, nepatří jeho mámě, neboť ta se ho při porodu vzdala. O tom, že bude mít syn zdravotní potíže, se dozvěděla podle informací zahraničních médií ve 31. týdnu těhotenství. Prognózy v tomto případě nelhaly a Alexandr se narodil bez očí. Zatím jsou ve světě známy jen dva podobné případy. Podle lékařů neexistuje šance, že by Saša někdy v budoucnu viděl. Jinak je ale zdravý kluk, který si rád hraje a miluje plavání. 

Zatím má za sebou operaci, při které mu lékaři implantovali náhradní oční bulvy, aby nedocházelo k deformaci obličeje. Tyto implantáty se mu budou muset každého půl roku měnit. Chlapce také čeká operace nezhoubných cyst na čele. Podle doktorů ale tento zákrok nezpůsobí chlapci trvalé následky.

Dojemné! Týraný pes důvěřuje jen malému chlapci. Ostatních se bojí

Zpráva o malém Alexandrovi obletěla celý svět a přihlásilo se několik rodin, které by ho rády adoptovaly. Před vánočními svátky (které se v Rusku slaví 6. ledna) našel domov v jedné ruské rodině. "Ujala se ho rodina z jiného města, než je Tomsk. Jsme velice šťastní a přejeme malému Sašovi a jeho rodičům jen to nejlepší," oznámili úředníci pověření jeho adopcí serveru The Siberian Times. 

Narodila se bez rukou. Lékaři byli pro potrat, rodiče ho odmítli
Témata: Rodina a vztahy, Vaše příběhy, Adopce, domov, Matka, Smíšek, Bulva, Chlapec, Národ, Půl roku, Nový domov, Máma, Mama, Oko, Dom, Alexa, Ted