Maminka.czRodina a vztahy

Máma je ta nejlepší přítelkyně na světě! Nevěříte? Tohle jsou důkazy

Simona Procházková 8.  1.  2020
Nikdy nekončící nabídka podpory, pomoci, shovívavosti, laskavosti, něhy a bezbřehé trpělivosti. Miluje vás, bezvýhradně a bezpodmínečně. A vůbec nic to nemůže změnit! Pouto mezi matkou a dcerou je vždy unikátní a jedinečné, a pokud se vám povede vybudovat celoživotní přátelství, je to jedna z největších radostí, která vás může potkat! Jak poznáte, že se to právě vám dvěma daří?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Máma je vaším největším fanouškem!

Absolutně vám důvěřuje a dobře ví, že se na vás může stoprocentně spolehnout. Někdy ve vás a vaše schopnosti věří dokonce víc, než to zvládáte vy sama! Je k dispozici kdykoli, kdy ji opravdu potřebujete, pokaždé otevře náruč a je ochotna vyslechnout vaše radosti, trápení, sny i plány. A to i v případě, že se jí příliš nezamlouvají nebo s nimi tak úplně nesouhlasí. I tak se pokusí zaplašit vaše obavy a pochyby a podpoří vás ve vlastním rozhodnutí. Jediné, co skutečně chce, totiž je, abyste byla šťastná a spokojená a cítila se dobře. A udělá všechno, co může, aby to tak bylo!

Přečtěte si emotivní dopis, který napsala matka svým dvěma adoptivním dcerám

Kdykoli vás vyslechne

Je ochotná snášet vaše nálady a rozmary, i když jí třeba lezou na nervy. Pokud se ve vašem životě zrovna děje něco náročného nebo ošklivého, stojí při vás, je po ruce a nabídne pomocnou ruku i rameno k vyplakání. Máma je (bez výjimky) prvním člověkem, který pozná, že se s vámi něco děje, něco vás trápí nebo naopak těší. Svá tajemství před ní neschováte, má totiž oči jako ostříž. Raduje se s vámi, pláče i smutní. A pokaždé dokáže utěšit a vlít novou sílu a energii do žil! Ze všech sil se vám snaží porozumět a pomůže s řešením problémů.

Budu lepší matka! Naučím se vařit! Jaké předsevzetí jste si dala vy?

Nepodceňujete její rady!

Její názor je pro vás stejně důležitý jako váš vlastní. Když v čemkoli váháte nebo musíte udělat jakékoli zásadní rozhodnutí, prvním člověkem, na kterého se obrátíte, je právě máma. Zajímá vás, co si myslí, vážíte si jejích rad a to, co vám doporučí, berete velmi vážně. Nebojíte se být k ní upřímná, otevřít se a svěřit i věci, které vás děsí nebo dlouhodobě týrají. Protože víte, že vám pomůže. A na druhou stranu, zároveň může maminka požádat o radu vás, protože si můžete navzájem důvěřovat. Respektuje váš názor a nevadí jí, když není stejný jako její.

Vždycky vám řekne pravdu!

Nesnaží se vás měnit, ale když s vámi nesouhlasí nebo se jí něco nezdá, řekne vám to. Můžete si být jistá, že bez obalu vysloví nahou a nepřikrášlenou pravdu. Nechce taktizovat a chodit kolem horké kaše a s klidem (a z pohledu člověka, který má se životem už mnohem větší zkušenosti) tak jedná, i když ví, že možná její slova nebudete chtít slyšet, rozzlobí vás nebo rozesmutní. A to ať už se jedná o váš aktuální vztah a partnera, účes a styl oblékání nebo chaotický životní styl. Přesto vás respektuje a nakonec od srdce přeje jen to nejlepší a nejkrásnější!

Budu milá, hodná, důsledná a trpělivá vůči dětem. Jde to splnit?

Bojí se o vás! A vy o ní!

Jste na sebe duševně napojené a obě cítíte potřebu být v co nejčastějším kontaktu, vědět o sobě navzájem. Občas vám může připadat, že na vašem štěstí záleží mámě mnohem více než na sobě samé. Každý den si alespoň krátce zavoláte, abyste se ujistily, že je vše v pořádku a máte se fajn, často si píšete zprávy nebo posíláte fotky, ať už jste kdekoli. A realita je prostě taková, že bez ohledu na to, jak jste stará, máma vás bude v jednom kuse hlídat, starat se o vaše blaho a také kontrolovat. A vy patrně zjistíte, že po ní vyžadujete to stejné. Aby se nahlásila, když odjíždí na víkend na chatu, dala vědět, že v pořádku dorazila za kamarádkou do jiného města a ozvala se hned, jakmile bude mít po vyšetření u lékaře…

Témata: Rodina, Rodina a vztahy, Chování a vztahy, Rodina a vy, Rodiče, přítel, Laskavost, Přítelkyně, Shovívavost, DÚK, Nejlepší přítelkyně, Mama, Pouta, Máma, Radost, Něha