Maminka.czMáma maká

Máma maká: Na mateřské začala šít oblečení na nošení dětí, dnes má milionové obraty

25.  9.  2020
V novém pořadu Máma maká představují moderátorky Adéla Klingohrová a Kateřina Kořínková ženy, které po narození svých dětí zásadně změnily kariéru. Jednou z nich je i Rehana Ježková. Češka s pakistánskými kořeny vyměnila povolání učitelky za podnikání a vsadila vše na jednu kartu. V roce 2015 získala titul Živnostník roku a od té doby je její jméno skloňováno ve spojení s úspěchem. Podívejte se na její příběh.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Obliba v šití se u Rehany objevila už v dětství, a hlavně pak v období dospívání, kdy závodně tančila a toužila mít originální šaty, které si musela vždy sama ušít. Poté, co se jí narodilo první dítě, se akční maminka rozhodla pro nošení miminka v šátku. Narazila ale na díru na trhu a tou bylo hezké oblečení pro nosící maminky. Navrhla si tedy první bundu s vsadkou pro miminko. Svůj nápad chtěla Rehana vyměnit s jednou táborskou firmou za to, že ji bundu vyrobí. Šla se pochlubit rodičům a tatínek následujícími slovy nastartoval její podnikatelskou dráhu. 

To je skvělé, ty jim dáš své know-how a šanci zaplnit díru na trhu… a co z toho budeš mít ty? Jednu bundu?“ To Rehaně otevřelo oči a rozhodla se, že bundy začne vyrábět sama.

Děti měla sympatická rodačka z Tábora brzy. A přesto, že manželství s jejich otcem nevydrželo, tak se věčná optimistka svého snu o podnikání nevzdala. Překonala období, kdy musela každou korunu několikrát obrátit, naplno se věnovala práci a po čase si založila vlastní šicí dílnu, která ji umožnila expandovat i do ciziny.

Po rozvodu jsem počítala i to, jestli mám peníze na benzín, abych mohla jet k rodičům. Přes den jsem se věnovala dětem a každou volnou chvíli jsem pracovala. Spala jsem kolikrát jen tři hodiny. Bylo to náročné, ale o to víc si i mé děti uvědomují, že za vším, co dnes máme, je těžká práce“. Rehana ovládla trh se zbožím, nyní má desetimilionové obraty a dělá tak radost tisícům maminek z celého světa. Pojďte se podívat, jak vypadá její typický den. Pořad Máma maká uvádí Mall.tv.

Další inspirativní maminky podnikatelky najdete také v naší soutěži Maminka roku. Kdo bude letošní Maminkou roku? Sledujte přímý přenos ve středu 21. 10. 2020 a zapojte se do hlasování. Více informací najdete na maminkaroku.maminka.cz.

Témata: Kariéra, Pracující matky, Máma maká, Kateřina Kořínková, Bunda, Nošení, Máma, Mama, Obrat, Super nápad, Děti, Mak, Milión, Mater, Podnikání, Adéla Klingohrová