Maminka.czMáma maká

Máma maká: Iva Fiškandlová pomáhá matkám po porodu k plochému břichu. A funguje to!

redakce 3.  10.  2020
Pětatřicetiletá lektorka pohybu Iva Fiškandlová je matka dvou dětí. Po jejich narození vyvinula systém cvičení na odstranění poporodní diastázy a poklesu pánevního dna. Pomohla tím řadě žen po porodu ke zdravému a plochému břichu. Jak se to všechno vlastně stalo, se v pořadu Máma maká zajímaly moderátorky Adéla Klingohrová a Kateřina Kořínková.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po porodu byla Iva překvapená, že se skoro nic nedozvěděla o možnostech, jak své tělo dostat zpět do formy.

„V porodnici mě šokovalo, že za mnou nikdo nepřišel a neřekl mi, co smím a co nesmím cvičit po porodu. Tehdy jsem po tom toužila, abych mohla porovnat své dosavadní znalosti v tomto směru a znalosti z porodnice. Nedozvěděla jsem se vůbec nic. Děsila mě myšlenka, kolik maminek odchází z porodnic domů s představou sedů lehů, nic netušíc o diastáze, o tom, co vlastně cvičit nesmí a co by cvičit naopak měly od prvního dne po porodu,“ vzpomíná Iva, která se to rozhodla změnit.

„První rok po porodu jsem se věnovala sama sobě, aplikovala jsem na sobě vše, na co jsem v průběhu mé trenérské kariéry i mateřské dovolené přišla. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat,“ doplňuje trenérka. Po dlouhé cestě plné učení vyvinula speciální systém cviků, který slouží k odstranění diastázy a řeší problémy s poklesem pánevního dna.

Iva zjistila, že se dá ženské tělo jemnými cviky vycvičit natolik, že operace, kterou lékaři ve většině případů ženám s rozsáhlou diastázou doporučují, není vůbec potřeba. Nechtěla si své poznatky nechat pro sebe a založila Centrum pohybu po porodu, kde radí svým klientkám, jak se co nejzdravější cestou dostat do ještě lepší formy než před těhotenstvím.

Dnes za ní jezdí ženy z celé České republiky a Iva jim radí, jaké cviky jsou pro ně vhodné a kterým je naopak lepší se vyhnout. Podívejte se na její příběh.

Máma maká: Jak se z anorektičky stala blogerka a autorka úspěšných kuchařek?
Rodina se odstěhovala z města do divočiny. Mají TV a proč to i s dětmi udělali?
Témata: Porod, Po porodu, Šestinedělí, Vaše příběhy, Matka, Hubnutí po porodu, Pánevní dno, Máma maká, Diastáza, Mak, Pór, Kateřina Kořínková, Břicho, Mama, Máma, Česká republika, Adéla Klingohrová