Maminka.czZdraví

Máme doma nedonošence, v čem se liší?

Zuzana Labudová 10.  11.  2014
Nedonošených dětí se rodí čím dál víc. Naštěstí už dávno neplatí, že předčasný porod rovná se nemocné dítě. Neonatologie totiž postupuje mílovými kroky vpřed!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Seznam kapitol
3. Kde najdete pomoc

Kde vás podpoří? Ocitli jste se v situaci, s níž si nevíte rady? Nevěšte hlavu, nejste v tom sami! Vyhledejte pomoc některé organizace, která se na nedonošené děti specializuje. 

Babyklokánci 

Rodičovská organizace, která vznikla v roce 2009 a jejímž cílem je podpora rodin předčasně narozených dětí a dětí, jež potřebují po narození péči zdravotníků. BabyKlokánci se zaměřují především na pomoc přímo na neonatologických odděleních nemocnic. Pomáhají maminkám s psychickou podporou, snaží se o nastolení harmonie mezi maminkou a miminkem, kterou dítě potřebuje tolik vnímat.

Kontaktovat organizaci můžete na e-mailu babyklokanci@seznam.cz

Nedoklubko

Spolek s celorepublikovou působností, který poskytuje informace a podporu rodičům předčasně narozených dětí a pořádá setkání a zprostředkování kontaktů rodičům na organizace specializující se na konkrétní problémy, jež se mohou vyskytnout ve spojitosti s nezralostí dítěte. Odborníci, kteří s Nedoklubkem spolupracují, rádi zodpoví všechny dotazy a uklidní vaše obavy.

Kontakní e-mail: info@nedoklubko.cz

Šance dětem 

Řadu užitečných informací můžete najít rovněž na internetovém portálu www.sancedetem.cz. Ten nabízí informace pro rodiny dětí, které neměly v životě potřebné štěstí. Mezi takové patří i rodiny, do nichž se děti narodily předčasně. S portálem Šance dětem spolupracuje také řada předních českých odborníků.

PERINATOLOGICKÁ CENTRA V ČR: Fakultní nemocnice v Motole Praha, Všeobecná fakultní nemocnice Praha, Ústav péče o matku a dítě Praha, Nemocnice Most, Masarykova nemocnice Ústí nad Labem, Nemocnice České Budějovice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice Plzeň, Fakultní nemocnice Ostrava, Fakultní nemocnice Olomouc, Baťova krajská nemocnice Zlín

INTERMEDIÁRNÍ CENTRA V ČR: Fakultní Thomayerova nemocnice Praha, Nemocnice Karlovy Vary, Nemocnice Písek, Nemocnice Kladno, Krajská nemocnice Liberec, Krajská nemocnice Pardubice 

Témata: Zdraví, Děti, Časopis Maminka, Novorozenec, Miminko, Šestinedělí, Všeobecná fakultní nemocnice, Oční vyšetření, Karlovy Vary, Rodičovský pár, Hlavní viník, Banka, Hrobník, Baťov, Velké dítě, Český odborník, Dom, První ultrazvuk, Nitroděložní vývoj, Psychický stres, České Budějovice, Rodičovská organizace, Spokojený rodič, Velký benefit, Fakultní nemocnice Plzeň, Zdraví na Heureka.cz