Maminka.czVaše příběhy

Maminka i babička v jednom. Tchyně odnosila synovi a jeho manželce dítě

redakce 28.  1.  2019
Když se mladý americký pár rozhodl, že založí rodinu, tušil, že cesta k vytouženému miminku bude složitá a nepůjde rozhodně přirozenou cestou. Devětadvacetiletá Kayla totiž v sedmnácti letech přišla o dělohu. V úvahu přicházelo náhradní mateřství. To, že se náhradní matkou vlastního vnoučete stane její tchyně, by ji ve snu ani nenapadlo.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kayla vždy toužila po dítěti, ale bylo jasné, že když v sedmnácti letech podstoupila hysteroktomii, což je chirurgické odstranění dělohy, že sama dítě neodnosí.

„Vaječníky mi zůstaly, a tak tady byla stále možnost mít své biologické dítě. Bohužel bych ho nebyla schopna odnosit. Proto jsme s manželem museli najít náhradní matku,“ vzpomíná Kayla.

Moc jsem chtěla dítě, muže jsem neměla. Stálo to jako dovolená u moře

Tchyně náhradní matkou

Bohužel se jim dlouho nedařilo najít vhodnou adeptku. „Moje tchyně Patty často žertovala o tom, že by mohla být naší náhradní matkou. Když jsme s Codym stále nemohli najít vhodnou kandidátku, začali jsme její slova brát vážně,“ říká dnes už maminka Kayla.

Lékaři byli ovšem vůči Patty jako náhradní matce skeptičtí, protože si uvědomovali, že její věk je na mateřství přece jen vyšší.  Po absolvování vyšetření a nejrůznějších testů se však ukázalo, že je Patty schopná miminko odnosit.

Nesměla jsem se citově vázat, po porodu přišla deprese, říká náhradní matka

První pokus byl však neúspěšný a povedlo se až napodruhé. Patty si tak porodila vlastního vnuka, který dostal jméno Kross Allen.

Přestože pro babičku Patty nebylo těhotenství procházkou růžovým sadem, je šťastná, že mohla své rodině pomoct.

„Patty byla skvělá a jsme jí oba dva moc vděční. Díky ní máme milované děťátko a za to jí neskutečně děkujeme,“ dodává Kayla, která říká, že by ráda měla ještě další dítě a přemýšleli o adopci, ale ta je pro ně tak drahá, tak vše nechávají plynout...

VIDEO: Maminka natočila srdceryvný vzkaz synovi. Pak ho dala k adopci

 

 

Témata: Těhotenství, Miminko, Vaše příběhy, Syn, Babička, dovolená u moře, tchýně, Tchyně, Allen, Jed, Chirurgické odstranění, První pokus, Babi, Růžový sad, Přirozená cesta, Náhradní matka, Matka, Maminka, Náhradní mateřství, Srdceryvný vzkaz, Mateřství, Vytoužené miminko, Kay, Biologické dítě, Děloha