Maminka.czMaminka roku 2021

Maminka roku 2021: Alžběta Davidová se odrazila ode dna a až poté našla sama sebe

Alice Rossi 19.  9.  2021
Letošní ročník projektu Maminka roku už zná své finalistky. A my vám je postupně představíme. Alžběta Davidová je finalistkou v kategorii Maminka podnikatelka. Ve chvíli, kdy ji opustil partner a otec jejich tehdy dvouletého syna, měla pocit, že je vše u konce. Její život tím paradoxně začal nabírat ten správný směr.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Alžběta Davidová by mohla být inspirací pro všechny maminky samoživitelky. Nelehké životní situace se nezalekla a pustila se do podnikání. Navíc do takového, které ji baví a naplňuje!

Kde jste v sobě poté, co jste zůstala na výchovu syna sama, našla odvahu vrhnout se na podnikání?

V životě musí přijít nějaký zlom, a když jsem zůstala se synem sama, věděla jsem, že na mě spoléhá. Byl to pro mě obrovský motor a inspirace. Chtěla jsem být tím nejlepším průvodcem jeho života. Jasně že to bylo těžké. Neměli jsme peníze, školku pro syna a já si složitě hledala vhodnou práci. Ale pak jsem si vzpomněla na svůj dávný sen – naučit se surfovat. A tak jsem z naspořených peněz odletěla na Fuerteventuru, začala surfovat, cvičit jógu a v tu chvíli mi došlo, že je to to, co chci opravdu dělat. Udělala jsem si lektorský kurz a konečně začal život, o kterém jsem snila.

Klepněte pro větší obrázek

Cvičila jsem ve firmách office jógu, vedla dětské lekce, angažovala se v nejrůznějších jógových studiích. Byla jsem šťastná. Netrvalo dlouho a přišla nabídka z cestovní kanceláře, abych pro ně začala pořádat jógové pobyty. No to byl prostě můj sen. Cestovat. Cvičit jógu. Být paní svého času. Mít časoprostor i na svého syna. Sny se začaly plnit a můj život nabíral vítr do plachet najednou správným směrem. A jestli přišly na můj nový život negativní ohlasy? No jasně: ,,Najdi si normální práci, ty a lektorka jógy? Vždyť nejsi hubená, to nemůžeš zvládnout.“ Teď už se tomu směju.

Jací jsou vaši klienti? Kdo chodí na vaše lekce?

Podle toho, jací jsme, tak takové lidi přitahujeme do svého života. Mám ty nejskvělejší klienty, navzájem se inspirujeme a pomáháme si. Znám jejich životní příběhy a oni zase ten můj. Praktikujeme jógu i mimo podložky, plníme sny lidem, kteří za to stojí, pomáháme lidem, když je potřeba. Miluju je za to, že mě podrží v každém nápadu jak pomoci druhým. A naše jógové víkendy, pobyty v zahraničí? To je prostě neuvěřitelné, jsme jako jedna velká family.

Jak se vám daří skloubit podnikání a mateřství?

Musím hodně plánovat dopředu, ale naštěstí už mám vedle sebe člověka, který ve mě věří a je mi oporou. Ví, že to má smysl, což je pro mě velmi důležité.

Jaké podnikatelské plány do budoucna máte?

Mám jich spoustu. Samozřejmě chci hlavně zůstat u jógy, cestovat a plnit sny sobě i ostatním. Dělat vše srdcem. Novinkou v mém životě je Kolda Coffee. Což je projekt kávových plantáží v Tanzanii, který může zajistit práci pro více lidí v dané oblasti a okolí. Což je můj další srdeční projekt, který mi život sám nabídl. Zkrátka někdy promarníme svůj život děláním něčeho, co nemáme rádi, abychom měli peníze na život, který nás nebaví. Když děláte něco srdcem, baví vás to, stanete se časem mistrem, i odměna za to přijde.

Které z finalistek dáte svůj hlas?

O pořadí jednotlivých soutěžících v semifinále jste rozhodli právě vy. Z každé kategorie postoupily do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů – celkem tedy 9 finalistek.

Odborná porota, složená ze zástupců inzertních partnerů soutěže, redakce časopisu Maminka a VIP patronek, vybere vítězku z každé kategorie. Absolutní vítězka soutěže Maminka roku 2021 bude zvolena diváckým hlasováním, jehož parametry budou upřesněny během přímého přenosu.

Finálové hlasování a samotné slavnostní vyhlášení soutěže se uskuteční 21. 10. 2021. Přímý přenos bude možné sledovat na www.maminka.cz
Vítězkám soutěže Maminka roku 2021 budou rozdány ceny v celkové hodnotě 800 000 Kč.


 

Témata: Sam, Jóga, projekt, Maminka podnikatelka, Maminka roku 2021, Finalistka, Soutěž, Směr, Najít, Správný směr, Semifinále, Alžběta Davidová, Časoprostor, Maminka, Dělání, Syn, Odlet, Podnikání, DAV, Fuerteventura, Tanzanie

Video