Maminka.czMaminka roku 2021

Maminka roku 2021: Lenka Matušková svým blogem inspiruje rodiny s dětmi, aby vyrazily na výlet

Alice Rossi 23.  9.  2021
Letošní ročník projektu Maminka roku už zná své finalistky. A my vám je postupně představíme. Lenka Matušková je finalistkou v kategorii Maminka blogerka. Svůj blog "Rodičem v Brně" založila, aby svými výlety s dětmi inspirovala své přátele. Díky velkému úspěchu postupem času oslovila i širokou veřejnost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Lenka Matušková je blogerka, která se řídí hlavně svým srdcem. Miluje Brno, děti a nemá žádné placené spolupráce. Možná proto se jejímu blogu tak daří.

Měla jste plán být maminka blogerka?

Ne, chtěla jsem být právník. Ostatně proto jsem i studovala při rodičovské. Nebudu lhát, bylo to opravdu velmi náročné období, hlavně když jsem se snažila, aby mé studium děti téměř nepocítily. Učila jsem se tedy po nocích a velmi mi pomáhaly babičky.

Už za dob studia jsem s dětmi velmi ráda poznávala nová místa nejen v Brně. Avšak na to dělit se o naše zážitky z cest nezbýval kvůli studiu čas.

Klepněte pro větší obrázek

Po úspěšném ukončení vysoké školy jsem najednou měla pocit, že nějak nevím, jak naložit s volným časem. Proto jsem se rozhodla začít se dělit o naše zážitky z krásných míst. Začala jsem výlety nejprve přidávat na svůj soukromý profil a zjistila jsem, že je o vlastní zkušenosti z výletů, zajímavých míst a míst, o kterých by měli rodiče vědět, veliký zájem. Mně osobně i takový blog velmi chyběl. Předtím, než jsem se stala maminkou, jsem Brno a jeho okolí znala hlavně z pohledu bezdětné ženy, ale z pohledu rodiče mi bylo Brno úplně cizí. Netušila jsem, které restaurace jsou baby friendly, kde jsou nejlepší dětská hřiště, kam vyjít s dětmi do přírody… A i na základě toho jsem blog pojmenovala Rodičem v Brně, kde se s kamarádkou Martinou rodičům snažíme co nejvíce usnadnit život nejen v Brně, ale i jeho okolí.

Kdo jsou vaši followeři?

Nejvíce je získáváme tak, že naši sledovatelé sami sdílejí naše příspěvky, protože se jim třeba náš příspěvek líbí a chtějí se o něj podělit s přáteli. Doporučení od lidí, kteří nás sledují a blog se jim líbí, je to nejlepší, co může být. My tedy upřímně více fungujeme přes Facebook, kde nám to jde tak nějak lépe. Na Facebooku mi přijde i jednodušší to, že příspěvek můžete nasdílet do různých skupin, které jsou blízké našemu tématu.

Dá se blogováním uživit?

Blog děláme opravdu jen pro radost. Je to takový náš koníček a dělá nám radost, že můžeme rodinám aspoň trochu usnadnit život s dětmi. S tím jsem šla do toho již od začátku, protože dnešní blogy jsou z velké části jen o reklamě, spolupracích anebo to dělají lidé v rámci svého podnikání. To je i důvod, proč jsme obě do Maminky roku šly, že jsme chtěly ukázat to, že i v dnešní době jde dělat blog čistě jen pro radost.

Nechceme zůstat jen u toho, kam s dětmi v Brně za zábavou, kam na výlety, na hřiště, kde se schovat, když není pěkné počasí, ale udělat kompletní informační blog. Blog, kde by se třeba rodiče dozvěděli o různých kroužcích pro děti, našli by různé specializované doktory, kam nejlépe pro aktovku, dětské zdravotní boty, protože obchodů, kde dobře poradí a kde se specializují na zmíněné zboží, v Brně moc není.

Čeká nás s blogem ještě hodně práce, věříme ale, že jednou tu zanecháme něco, co rodinám hodně pomůže a nás to bude velmi hřát u srdíčka.

KTERÉ Z FINALISTEK DÁTE SVŮJ HLAS?

O pořadí jednotlivých soutěžících v semifinále jste rozhodli právě vy. Z každé kategorie postoupily do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů – celkem tedy 9 finalistek.

Odborná porota, složená ze zástupců inzertních partnerů soutěže, redakce časopisu Maminka a VIP patronek, vybere vítězku z každé kategorie. Absolutní vítězka soutěže Maminka roku 2021 bude zvolena diváckým hlasováním, jehož parametry budou upřesněny během přímého přenosu.

Finálové hlasování a samotné slavnostní vyhlášení soutěže se uskuteční 21. 10. 2021. Přímý přenos bude možné sledovat na www.maminka.cz
Vítězkám soutěže Maminka roku 2021 budou rozdány ceny v celkové hodnotě 800 000 Kč.

Témata: Časopis Maminka, Rodina, Rodiče, Maminka blogerka, Maminka roku 2021, Facebook, Výlet, Finalistka, Maminka, Lenka Matušková, Blog, Semifinále, Děti, Martino, Brno, Len