Maminka.czMaminka roku 2022

Maminka roku 2022: Mateřství je mým smyslem života. Mí sledující mě považují za zkušenou, říká "maminka čtyř loupežníků"

25.  6.  2022
Odstartovalo semifinálové hlasování Maminky roku, a vy tak máte jedinečnou příležitost podpořit svou favoritku a poslat ji do velkého finále. Které maminky se letos probojovaly do semifinálového kola, se už nyní dočtete v červencovém vydání Maminky. Dnes vám představujeme soutěžící Lucii Vápeníkovou z kategorie Maminka blogerka. Její profil @mama.ctyr.loupezniku je oblíbený hlavně kvůli praktickým tipům na skvělé recepty.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co nám o sobě prozradila sama Lucie?

"Kdyby mi někdo před sedmi lety řekl, že budu mít čtyři děti, tak se tomu zasměji. Teď je mateřství mým smyslem života. Jsem mámou čtyř malých kluků, nejstaršímu je šest a nejmladší oslaví za pár týdnů první narozeniny. Před třemi lety jsem si založila instagramový účet, původně jen pro sebe jako album, ale začalo mě bavit sdílet radosti i starosti mateřství.

Hlavně mě baví odezva sledujících. Maminky se na mě často obracejí s nejrůznějšími dotazy a problémy, asi mě považují za zkušenou mámu, když (většinou) zvládám své čtyři kluky. K Instagramu jsem si brzy přidala i klasický blog, na kterém najdete hlavně recepty sestavené tak, aby byly nenáročné na přípravu. I když nemám mnoho volného času, tak právě čas strávený v kuchyni je můj relax."

Maminka roku 2022: Vaření sirupů a zavařování jsem se věnovala už jako malá holka, říká semifinalistka Martina

3 otázky pro maminku

Proč jste se rozhodla se do soutěže přihlásit?

Mám ráda výzvy i soutěže. Zvažovala jsem dlouho, zda to zkusit. Přihlášku jsem odeslala až poslední den registrace. Také mě láká to, že se o mém blogu/IG dozví více lidí. Budu ráda, když se u mě inspirují – ať už recepty nebo nějakými mama tipy. A v neposlední řadě bych ráda zažila něco neobvyklého – výlet do Prahy na vyhlášení výsledků ankety.

Co pro vás znamená být mámou?

Být mámou je krásné i náročné zároveň. Být mámou znamená mít neustálý strach o své děti. Také je to velká zodpovědnost. Pro mě je to smysl života, v mateřství jsem se našla. Ale nebylo tomu tak vždy, až s prvním miminkem jsem věděla, že chci určitě další děti. I když jsem často unavená, baví mě ten kolotoč. 

Do jaké míry se vaše mateřství promítlo na vašem blogu? 

Blog i Instagram jsem si založila teprve před třemi lety, to už jsem měla tři syny. Takže témata spojená s mateřstvím řeším od počátku svého působení na sítích.

Hlasujte pro svou favoritku!

  • Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme patnáct semifinalistek – pět z každé kategorie – a teď je na vás, koho pošlete do samotného finále.
  • Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2022. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.
  • O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy! Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů.
  • O absolutní vítězce rozhodnou pak diváci on-line hlasováním během slavnostního galavečera v říjnu 2022.

VIDEO: Podívejte se na sestřih loňského vyhlášení Maminky roku

Témata: Mateřství, Instagram, Maminka hrdinka, Maminka podnikatelka, Maminka blogerka, Veronika Kašáková, Maminka roku 2022, Michaela Tomešová,, Aneta Krejčíková, první narozeniny, Recept, Loupežník, Smysl života, Lucie, Maminka, Blogerka, Blog, Hlasování, Lucie Vápeníková, Máma, Živo, Mater, Praha