Maminka.czMaminka roku 2022

Maminka roku 2022: Partner neunesl vrozenou vývojovou vadu dcery. Já za nás bojuju, jak nejvíc umím, říká semifinalistka Iva

redakce 14.  7.  2022
Odstartovalo semifinálové hlasování Maminky roku, a vy tak máte jedinečnou příležitost podpořit svou favoritku a poslat ji do velkého finále. Které maminky se letos probojovaly do semifinálového kola, se už nyní dočtete v červencovém vydání Maminky. Dnes vám představujeme soutěžící Ivu Sázovskou z kategorie Maminka hrdinka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Můj příběh se začal psát v roce 2018, kdy jsem po pětiletém vztahu plánovaně otěhotněla. Těhotenství ale nemělo lehký průběh. Špatné výsledky na vrozené vývojové vady, odběr plodové vody, neskutečně dlouhé čekání na výsledky. Nakonec se v testech objevila odchylka, která ale podle statistik neměla nic znamenat. V únoru 2019 se mi narodila krásná holčička. Mělo to malý háček – dcera se narodila s vrozenou vývojovou vadou pravé ruky.

Chybí jí prst a celkově jsou prsty trochu zdeformované. Rodila jsem v noci, nikdo na porodním sále si toho nevšiml a já až do rána žila v domnění, že je vše v pořádku. Dceřin otec to neunesl a opustil nás. Stala se ze mě maminka samoživitelka. Snažím se starat o blaho své dcery, která má za sebou náročnou operaci. Při mateřské jsem si zvládla dodělat vyšší vzdělání, postarat se finančně, psychicky i materiálně. S dcerou jsem i nadále sama, otec nemá téměř žádný zájem. Jsem zpět v zaměstnání a snažím se za nás bojovat, jak nejlépe umím.

Maminka roku 2022: Peču a tvořím s láskou. Volné víkendy neznám, přesto mě má rodina podporuje, říká semifinalistka Dominika

3 otázky pro maminku

Proč jste se rozhodla se do soutěže přihlásit?

Soutěž sleduji už nějaký ten ročník, všechny ty zajímavé příběhy hlavně v kategorii Maminka hrdinka mě oslovují každý rok. Řekla jsem si, že náš osud je také zajímavý a jsem vlastně maminka hrdinka, tak proč se nepodělit i o náš příběh? Jen počet znaků do přihlášky byl pro mne trochu omezující. Vmáčknout náš osud do pár řádků, abych vystihla to nejdůležitější, nebylo vůbec jednoduché.

Co pro vás znamená být mámou?

Být mámou je pro mne naprosto nová životní role, asi jako pro každou maminku s prvním dítětem. Osud se s námi od prvního dne moc nemazlí, a tak je to někdy víc náročné. Už protože jsem na vše sama. Být ale maminkou tak úžasné a pokorné holčičky, jakou doma mám, je ta nejlepší věc. Stát se mámou pro mě znamenalo ukrást si kousek sebe a darovat ho dítěti. Zjistila jsem postupem času, že mít dítě je to, co mě opravdu nejvíc naplňuje pocitem štěstí a nekonečné lásky. 

Dokážete si v kolotoči mateřských povinností najít čas sama na sebe?

Díky úžasné babičce, se kterou má dcera nádherný vztah, někdy mi až přijde, že snad lepší než se mnou, mám možnost si udělat čas jen pro sebe. Strávit pár hodin na kosmetice, u kadeřnice nebo si jen prostě zajít s kamarádkami na drink. Tohle všechno si mohu dopřát a jsem za to vděčná, protože každá žena potřebuje kousek času jenom pro sebe. Stačí pár hodin jednou za čas a cítíte se jako vyměněná. 

Hlasujte pro svou favoritku!

  • Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme patnáct semifinalistek – pět z každé kategorie – a teď je na vás, koho pošlete do samotného finále.
  • Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2022. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.
  • O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy! Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů.
  • O absolutní vítězce rozhodnou pak diváci on-line hlasováním během slavnostního galavečera v říjnu 2022.

VIDEO: Podívejte se, jak se v redakci vybíraly semifinalistky Maminky roku

Témata: Dcera, Veronika Kašáková, Aneta Krejčíková, Maminka blogerka, Maminka roku 2022, Maminka hrdinka, Michaela Tomešová,, Maminka podnikatelka, patronka, Kategorie, Hlasování, Odchylka, Maminka, Part, Favoritka, VMA, Semifinalistka

Video