Maminka.czMaminka roku 2022

Maminka roku 2022: Peču a tvořím s láskou. Volné víkendy neznám, přesto mě má rodina podporuje, říká semifinalistka Dominika

redakce 12.  7.  2022
Odstartovalo semifinálové hlasování Maminky roku, a vy tak máte jedinečnou příležitost podpořit svou favoritku a poslat ji do velkého finále. Které maminky se letos probojovaly do semifinálového kola, se už nyní dočtete v červencovém vydání Maminky. Dnes vám představujeme soutěžící Dominiku Staszkovou z kategorie Maminka podnikatelka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jsem maminkou Wiktorky (13), Amálky (11) a Toníčka (5). Před sedmi lety jsme s manželem otevřeli cukrárnu Cake Art v Třinci. Od té doby se věnuji sladkému tvoření, které miluji, ačkoli nejsem vyučená cukrářka. V cukrárně trávím sedm dní v týdnu a nejstarší dcera už mi začala u tvoření pomáhat. Nejvíce ji baví makronky. Toníček zase moc rád tvoří tartaletky a úplně nejraději je pak jí.

Není lehké vést podnikání v tomto odvětví a být mámou tří dětí, které jsou úžasné a ve všem mě podporují. Cukrařina je hlavně víkendová záležitost, protože svatby a oslavy bývají nejvíc právě o víkendu. Postupem času jsem si u nás v Třinci vybudovala jméno, a tak máme víkendové objednávky plné měsíce dopředu. Proto už nějaký ten rok nemám jediný volný víkend. Jsem ale ráda, že se lidem má práce líbí. Peču a tvořím s láskou.

Maminka roku 2022: Moje dcera byla motivací pro to, boj s nemocí nevzdat a opět se postavit na nohy, říká semifinalistka Nina

3 otázky pro maminku

Proč jste se rozhodla se do soutěže přihlásit?

Soutěž Maminka roku mi přijde jako velice zajímavý projekt. Sleduji tuto soutěž každý rok a letos jsem si řekla, že zkusím štěstí. I když pro mě jsou všechny maminky vítězkami. Všechny máme nějaké osudy, ale jsem si jista, že každá z nás je milující maminka, která je u sebe doma tou jedinou vítězkou. 

Co pro vás znamená být mámou?

Být mámou je dar, je to krásné, ale i náročné, je to dřina, ale i radost. Snažím se svým dětem být dobrou mámou. Vím, že to někdy není dokonalé, ale pak se uklidním, že na světě neexistuje dokonalý člověk. Děti se na mě usmějí a já vím, že je vše tak, jak má být. Pro své děti tady budu a jsem pořád.

Je pro vás náročné skloubit podnikání s mateřskými povinnostmi?

Nebudu lhát, že není. Je to náročné, zejména protože je syn ještě malý. Dcery jsou už větší a chápou, že to tak musí být. Každý víkend musím být v práci a děti jsou buď s manželem, nebo u dědy. Moje maminka náhle zemřela pár měsíců před tím, než se syn narodil. Byla úžasná babička, která mi hodně pomáhala s hlídáním. Pak se nám obrátil život vzhůru nohama a vše jsme museli nějakým způsobem skloubit dohromady, aby firma mohla dále prosperovat.

Hlasujte pro svou favoritku!

  • Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme patnáct semifinalistek – pět z každé kategorie – a teď je na vás, koho pošlete do samotného finále.
  • Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2022. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.
  • O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy! Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů.
  • O absolutní vítězce rozhodnou pak diváci on-line hlasováním během slavnostního galavečera v říjnu 2022.

VIDEO: Podívejte se, jak se v redakci vybíraly semifinalistky Maminky roku

Témata: Rodina, Veronika Kašáková, Aneta Krejčíková, Maminka blogerka, Maminka roku 2022, Maminka hrdinka, Michaela Tomešová,, Maminka podnikatelka, cukrářka, Semifinalistka, Maminka, Volný víkend, Soutěž, Třinec, Láska, Toníček, Hlasování, Favoritka