Maminka.czMaminka roku 2022

Maminka roku 2022: Pomáhám ženám získat sebedůvěru a informace potřebné k porodu, říká semifinalistka Linda

redakce 2.  7.  2022
Odstartovalo semifinálové hlasování Maminky roku, a vy tak máte jedinečnou příležitost podpořit svou favoritku a poslat ji do velkého finále. Které maminky se letos probojovaly do semifinálového kola, se už nyní dočtete v červencovém vydání Maminky. Dnes vám představujeme soutěžící Lindu Martiškovou z kategorie Maminka blogerka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Inspirace vlastním porodem v roce 2020 mě přivedla k založení projektu a podcastu Příběhy zrození, ve kterém si mimo jiné povídám se ženami o jejich cestě za miminkem. Věřím, že si každá zaslouží prožít porod podle svých představ. Pomáhám ženám získat k porodu potřebné informace a sebedůvěru skrz sdílení příběhů jiných.

Příběhy jsou nejrůznější, od láskyplných domácích porodů k porodům, kdy ženy bojují o život. Ať už je však příběh jakýkoli, cílem je ženy podpořit. I když porod nedopadl podle představ, často je silným prvkem to, jak daná žena dokáže svůj porod přijmout a zpracovat. Podporuji duše žen na jejich cestě za miminkem, aby se cítily dobře, sebevědomě a láskyplně.

Maminka roku 2022: Chci lidem ukázat, že s touto nemocí je vše možné, říká maminka s diagnózou roztroušená skleróza

3 otázky pro maminku

Proč jste se rozhodla do soutěže přihlásit?

Do soutěže jsem se přihlásila, protože vnímám obrovské propojení mezi časopisem Maminka a projektem Příběhy zrození. Natočila jsem k aktuálnímu dni přes 40 podcastových epizod s cílem podpořit ženy na jejich cestě za miminkem. I díky této soutěži se mohou o Příbězích dozvědět další maminky. Už to, že mě redakce vůbec vybrala do výběru mezi 15 maminek, je pro mě obrovské překvapení a úspěch.

Co pro vás znamená být mámou?

Ta nejlepší životní role, za kterou jsem nesmírně vděčná! Ta role, díky které se neustále něco učím, rozvíjím a objevuju vlastní hranice. Nepopsatelná láska.

Do jaké míry se vaše mateřství promítlo do vašeho blogu?

Díky zkušenosti z vlastního porodu jsem založila projekt (blog) Příběhy zrození. Při přípravě na první porod jsem doslova "hltala" veškeré porodní příběhy, takže jsem věděla, že to má obrovský přínos. Propojila jsem lásku k podcastování a vlastní fascinaci zrozením života a osm měsíců po prvním porodu vyšla první epizoda.

Aktuálně skrz Příběhy sdílím svou druhou cestu za miminkem, které má přijít na svět v průběhu letošního léta. Do budoucna bych se chtěla mnohem více věnovat duševní podpoře žen v tomto jednom z nejkřehčích období života ženy.

Hlasujte pro svou favoritku!

  • Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme patnáct semifinalistek – pět z každé kategorie – a teď je na vás, koho pošlete do samotného finále.
  • Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2022. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.
  • O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy! Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů.
  • O absolutní vítězce rozhodnou pak diváci on-line hlasováním během slavnostního galavečera v říjnu 2022.

VIDEO: Podívejte se, jak se v redakci vybíraly semifinalistky Maminky roku

Témata: Porod, projekt, Maminka hrdinka, Maminka podnikatelka, Maminka blogerka, Veronika Kašáková, Maminka roku 2022, Michaela Tomešová,, Aneta Krejčíková, Příběh, Maminka, Sebedůvěra, Soutěž, Semifinalistka, Hlasování