Maminka.czMaminka roku 2020

Maminka roku: Dlouho jsem si nedokázala přiznat, že se dcera nikdy neuzdraví!

Simona Procházková 12.  7.  2020
Hledáme mezi maminkami nejlepší blogerky, podnikatelky a hrdinky. A každá z nich má svůj jedinečný příběh. Co v sobě ale musí mít, aby se stala Maminkou roku 2020? O tom teď rozhodujete právě vy! Veronika (34), soutěžící v kategorii „Maminka hrdinka“, má dvě dcerky, z nichž ta starší je těžce postižená a neobejde se bez náročné každodenní péče.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Mám dvě holčičky, roční Elišku a jedenáctiletou Natálku, která má dětskou mozkovou obrnu a středně těžkou mentální retardaci. Natálčina maminka zemřela, když jí byl rok, a její tatínek (můj muž) se o ni do doby, než jsme se potkali, staral sám. Od jejích tří let jí dělám maminku já. Natálka má za sebou spoustu operací, pravidelně musí chodit na rehabilitace, každý den cvičit, nezvládne věci běžné denní rutiny. Snažím se jí vytvářet to nejlepší zázemí. Dlouho jsem si nechtěla a nedokázala přiznat, že dcera je a bude navždy závislá na nás, že nebude mít samostatný život. Doufala jsem, že se uzdraví. Dnes už ale vím, že ne. Ale miluji ji a jsem tu pro ni. Napořád,“ říká Veronika Ježková (34), která soutěží v kategorii Maminka hrdinka.

Je to tady! Semifinalistky Maminky roku se představují. Komu dáte hlas?

O finalistkách rozhodnete vy! 

Semifinále letošního ročníku Maminky roku je v plném proudu. Vybrali jsme třicet finalistek – deset z každé kategorie – a teď je na vás, kterých devět (tři z každé kategorie) pošlete do samotného finále. Hlasování právě běží! Postupně vám je všechny představíme v medailoncích na našem webu. 

Hledáme Maminku blogerku, hrdinku a podnikatelku. Hlasování běží až do 12. července 2020! Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.

Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů. O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy! Nezapomeňte jim proto poslat svůj hlas. O vítězkách všech tří kategorií a o celkové vítězce rozhodne odborná porota na slavnostním galavečeru v říjnu 2020.  

Zaujal vás, dojal či motivoval příběh této semifinalistky? Donutil vás k přemýšlení nebo „pošťouchl“ k novým nápadům? Příběhy ostatních maminek si můžete přečíst a hlasovat pro ně můžete ZDE.

Témata: Časopis Maminka, Dcera, Maminka roku 2020, Maminka hrdinka, Podnikatelka, Donutil, Příběh, Veronika Ježková, Každodenní péče, Blogerka, Dcerka, Kategorie, Nik