Maminka.czMaminka roku 2020

Maminka roku: Kateřina Šmolíková peče brownies pro kavárny s láskou

12.  11.  2020
Představujeme vám finalistku soutěže Maminka roku 2020 –Kateřina Šmolíková je nesmírně pracovitá, důkladná, pečlivá a do své práce dává hlavně lásku. A to je možná ta nejdůležitější a nejzásadnější ingredience do jejího tajného receptu na nejlepší brownies, co jste v životě ochutnali.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Staňte se porotcem a pomozte nám rozhodnout! Postupně vám představíme devět finalistek, které se 2. prosince na slavnostním večeru utkají o titul Maminka roku 2020. O vítězce můžete rozhodnout vy! Na maminka.cz sledujte on-line přímý přenos a pošlete hlas své favoritce.

Dnes vám přinášíme rozhovor s Kateřinou Šmolíkovou. Podnikání podle ní jde skloubit s mateřstvím, ale je důležité nastavit si mantinely a ty nikdy nepřekračovat!

* Jak jste se stala podnikatelkou?

Začínala jsem od nuly, pouze s nápadem a kvalitním receptem. Ten jsem získala během studia na vysoké škole v Anglii. Upekla jsem pár plechů brownies pro známé, kterým tato dobrota moc chutnala. A tak se v mé hlavě zrodil plán na pečení opravdových brownies pro kavárny.

Maminka roku: Tohle je našich devět finalistek! Kdy budeme znát vítězku?


Rozhodla jsem se odejít z vysoké školy a začala shánět kontakty na provozní kaváren. Těm dezert chutnal a zájem byl nad očekávání veliký. A tak byla možnost vybudovat si výrobnu v našem rodinném domě. V tomto okamžiku mi vstoupil do cesty můj úžasný partner, který se do podnikání se mnou pustil všemi deseti a hlavně díky němu je naše značka Brilliant Brownies v dnešní době tam, kde je.

* Jaké to je podnikat a být mámou malého dítěte? Jde to skloubit?

Klepněte pro větší obrázekUrčitě jde, ale musí si člověk předem určit mantinely a ty nepřekračovat, případně jen minimálně. Dítě vyžaduje spoustu energie a pozornosti, kterou člověk do té doby věnoval podnikání, ale na druhou stranu vás vlastní dítě dobíjí úplně novou energií. I když je člověk naprosto vyčerpaný, tak ta přenesená energie z dítěte je úplně jiná a na vlastní kůži vím, že se to pozitivně promítne i do vaší odvedené práce.                                                                                                 * Jak vypadá den maminky podnikatelky?                            Každý den musíme brzy vstát a připravit věci na odvoz ke klientům. To znamená, že několik druhů dezertů se musí dodělat, dorty ozdobit, brownies nakrájet a zabalit, musíme stihnout nakoupit čerstvé ovoce a co nejdříve vše dodat klientům, aby s otevřením kaváren měli vše na pultu.

S ani ne ročním miminkem je to teď opravdu zábava. Začíná ho všechno zajímat, stále nám „visí“ na nohou a musí tomu dozorovat. Když už je vše naložené a partner je s dezerty na cestě, mně a mé mamince začíná ten samý kolotoč jako předchozí den.

Tedy rozdělení práce, nákupu a vrhání se do příprav. Během dne si dělám pauzy, například po upečení korpusů na dorty, které se plní až na konci dne, a proto se snažím volné chvíle trávit se synem. Pak pokračujeme v přípravách dalších druhů dezertů a vpodvečer se snažíme s partnerem a synem žít rodinný život. Po uspání syna přichází další fáze pracovního dne, a to fáze dokončování. Sestavování dortů, balení brownies pro velkoodběratele, vystavování faktur a celý den pak s partnerem zakončíme sklenkou dobrého vína.

Kdy je nejlepší čas na dítě? Možná o dost později, než si myslíte

* Jaké máte plány do budoucna?

V tuto chvíli jsme dokončili balení pro brownies, aby balíky byly schopné putovat ke klientovi klidně přes půl světa, ale stále a pořád se svou čerstvostí a jedinečnou vůní. Chtěli bychom s tímto produktem oslovit podniky po celé České republice s možností dodání brownies až do jejich podniku.

Ráda bych hlavně inspirovala ostatní maminky tím, že podnikat a uspět může kdokoli a v čemkoli. Důležité je hlavně to, aby si každá žena šla za svým snem a nenechala se odradit okolím. V dnešní době je spousta možností a trh je opravdu velký, a proto není čeho se bát.

Pravda o mateřství? Vypadá přesně takhle, ukazují statečné mámy
Kde brát energii, která vám právě došla? Poslechněte si náš podcast
Témata: Maminka roku 2020, Maminka podnikatelka, Anglie, Dezert, Kavárna, Smolík, Brown, Pec, Láska, Recept, Kat, Dort, Ingredience, Česká republika, Finalistka, Nálož, Finalistka soutěže, Čerstvost, Maminka, Soho

Video