Maminka.czMaminka roku 2021

Maminka roku: Kristýna píše blog o svých zkušenostech s životem v Africe

Simona Formánková 20.  6.  2021
Vyberte s námi Maminku roku! O tom, kdo získá titul, můžete rozhodnout právě vy. A aby byla volba ta nejlepší, postupně vám představíme všechny semifinalistky, které najdete i v novém vydání časopisu Maminka. Dnes vám chceme představit maminku Kristýnu Bodjonu, soutěžící v kategorii Maminka blogerka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Když jsem otěhotněla se svým třetím míšeným synem, napadlo mě, že bych ráda vytvořila blog věnovaný právě této menšině, která se v ČR rozrůstá. Začala jsem tedy psát blog Máma z Afriky, ve kterém popisuji moji šestiletou životní zkušenost ze západní Afriky, konkrétně z Toga.

Vyprávím africké pohádky, píši o africké historii, tradicích, jednoduše o všem, co by českým míšeným dětem pomohlo přiblížit se svým africkým kořenům. Krátce poté jsem si založila podcast Máma z Afriky, abych mohla mluvit o nevyřčených pravdách  otroctví, rasismu, problematice tvorby identity míšených dětí a mnohém dalším.

Momentálně se intenzivně věnuji integraci míšených dětí do společnosti, zviditelňuji problematiku multikulturní výchovy, vyvracím mýty o Africe, imigraci a rasismu a v neposlední řadě edukuji rodiče, jak se starat o afro vlasy. S tím se pojí i můj e-shop, kde nabízím přírodní kosmetiku a některé produkty dovážím i z Afriky. Maminkou roku se chci stát pro zviditelnění tabuizovaného tématu."

Veškeré informace o soutěži a semifinalistkách se dozvíte zde.

Hlasujte pro svou favoritku

Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme třicet semifinalistek – deset z každé kategorie – a teď je na vás, kterých devět pošlete do samotného finále.

Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2021. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.

Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů. O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy!

O vítězkách všech tří kategorií rozhodne odborná porota a o absolutní vítězce diváci on-line hlasováním během slavnostního galavečera v říjnu 2021.

Tomáš Klus nazpíval píseň k soutěži Maminka roku. Vystupují tu skutečné maminky
Témata: Maminka blogerka, Maminka roku 2021, Maminka podnikatelka, Maminka hrdinka, Maminka, Kris, Česká republika, Blog, Volby, Africký, Živo, Blogerka, Máma, Afrika, Kategorie, Semifinalistka