Maminka.czMaminka roku 2021

Maminka roku: Maminka Jarka přišla o dva syny, přesto svůj boj o dítě nevzdala

Simona Formánková 22.  6.  2021
Vyberte s námi Maminku roku! O tom, kdo získá titul, můžete rozhodnout právě vy. A aby byla volba ta nejlepší, postupně vám představíme všechny semifinalistky, které najdete i v novém vydání časopisu Maminka. Dnes vám chceme představit maminku Jaroslavu Hadžiosmanovič, soutěžící v kategorii Maminka hrdinka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Velmi jsem toužila po dítěti. Zdravotní potíže neumožňovaly přirozeně otěhotnět. S manželem jsme zvolili pomoc centra asistované reprodukce. Povedlo se a čekali jsme dvojčátka. Ovšem ve 23. týdnu se spustil samovolný porod. Porodila jsem dva chlapce, Péťu, který měl 730 g, a Tomáška, 540 g. Oba chlapce převzali lékaři Podolské neonatologie. Za dva dny se prokázalo, že Péťa má krvácení do mozku," popisuje svůj bolestný příběh maminka Jaroslava.

"Přišlo první rozhodování. Nechali jsme syna odpojit, umřel nám v poklidu v náručí. Tomášek rostl a přes různé obtíže si vždy vybojoval život zpět až do chvíle, kdy bylo jisté, že by nemohl normálně přijímat potravu. Po dvou měsících došlo k odpojení a i druhý syn zemřel v náručí. Až po šesti letech jsem po urputné práci na sobě otěhotněla. Celé těhotenství jsem ležela doma nebo v nemocnici, krvácela jsem. Byly to týdny strachu. Třetí syn se narodil ve 34. týdnu, ale je zdravý. Chtěla bych podpořit matky se stejným bolavým příběhem." 

Veškeré informace o soutěži a semifinalistkách se dozvíte zde.

HLASUJTE PRO SVOU FAVORITKU

Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme třicet semifinalistek – deset z každé kategorie – a teď je na vás, kterých devět pošlete do samotného finále.

Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2021. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.

Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů. O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy!

O vítězkách všech tří kategorií rozhodne odborná porota a o absolutní vítězce diváci on-line hlasováním během slavnostního galavečera v říjnu 2021.

Maminka roku: Vlilo mi to novou energii do žil, říká maminka z videoklipu
Kateřina Tichá: Sociální sítě by měly lidi spojovat, říká loňská Maminka roku
Témata: Syn, JAR, Maminka hrdinka, Maminka podnikatelka, Maminka blogerka, Maminka roku 2021, Maminka, Jaroslav Hadžiosmanovič, Maminka Jarka, Kategorie, Volby, Jaroslava, Semifinalistka