Maminka.czMaminka roku

Maminka roku Marie: Samoživitelky, nevzdávejte to! Myslete na své děti

Gabriela Kolinová 16.  10.  2019
Skromná a pokorná, taková je vítězka titulu Maminka roku 2019 Marie Mrňávková, která soutěžila v kategorii Maminka podnikatelka. A možná právě díky těmto vlastnostem získala obrovskou podporu fanoušků a vyhrála. Jaká je ona sama jako maminka? A co je její největší přání?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když se Marie Mrňávková dozvěděla, že vyhrála, vypadala překvapeně až zaskočeně. Jednak vítězství vůbec nepředkládala, navíc kvůli Ménierově chorobě špatně slyší (o svém sluchovém handikepu píše na svém blogu TADY). O to odvážnější je její podnikání a další plány s ním. S rozhovorem nám pomáhala její sestra. 

Jaké jsou vaše první dojmy? Čekala jste aspoň trochu, že vyhrajete?

Vítězství jsem rozhodně nečekala. Opravdu ne. Což možná souvisí i s mým nízkým sebevědomím. Asi je to dáno tím, že jsem samoživitelka a na tyto ženy se v naší společnosti stále bohužel dívá skrze prsty. 

Co myslíte, že rozhodlo? Nebo vám pomohlo k vítězství?

Hodně mě to překvapilo. Hlavně ta vlna podpory veřejnosti. Ta byla obrovská. A já bych touto cestou chtěla strašně moc poděkovat všem fanouškům, kteří mi posílali hlasy. 

Maminkou roku 2019 je Marie Mrňávková! Podívejte se na všechny vítězky

Fanoušků jste měla opravdu hodně, dokonce vznikla facebooková skupina Pro Marušku. Co na to říkáte? 

Ta podpora byla veliká. Nebylo ani v mých silách sledovat, kdo mě podporoval, kdo mi hlasy posílal a kdo o mně hezky mluvil na svých sociálních sítích. Ale moc děkuji, opravdu! Nesmírně si toho vážím.

Říkáte, že tyto fanoušky jste nestačila sledovat, ale kdo vás nejvíc podporoval, o kom víte? Třeba z rodiny?

Nejvíc fandili asi ti lidé, kteří mojí práci znali. Drželi mi tak palce a o soutěži povídali i dál, aby mě podpořili. 

Určitě také vaše čtyři dcery vám držely palce. Budou mít radost z výher? 

Dcery budou mít velikou radost. Hlavně z bazénu.

A z jaké výhry se radujete nejvíc vy? 

Největší radost mám z toho, že to těm fanouškům můžu vrátit. Tu velikou podporu! Je to i jejich vítězství.

Šijete originální hračky Brodita, ale svěřila jste se, že vašim snem je tvorba textilních pohádek. Povíte nám víc? 

To je taková moje velká láska. Vznikla, když se narodila má třetí dcera. Momentálně to mám rozpracované, uvidím, jak se to povede. Nechávám tomu čas, ale myslím si, že to bude opravdu krásný!

Podívejte se na medailonek vítězky soutěže Maminka roku 2019

Jak jste si užila dnešní finálový den a večer? Byly jste s maminkami jedna parta? 

Bylo to moc příjemný. Měla jsem trochu obavy, ale musím říct, že s některými maminkami jsme navázaly i moc hezká přátelství. Jsem vděčná, že jsem je mohla poznat. V mých očích jsou hrdinky všechny, že ty situace zvládaly. Jsem velmi vděčná i časopisu Maminka, že nám umožnil tato setkání. 

Co byste chtěla vzkázat ostatním maminkám? Třeba samoživitelkám, jako jste vy...

Chtěla bych podpořit hlavně maminky samoživitelky, protože ty mají opravdu tvrdý chléb. Nemají to jednoduché. A chtěla bych jim moc vzkázat, aby to nikdy nevzdávaly, protože opravdu ty situace jsou někdy velmi těžké, musejí překonávat řadu překážek, které ostatní maminky zdolávat nemusejí. Nevzdávejte to a hlavně nepřestávejte myslet na svoje děti!

Vy jste vlastně vyhrála titul Maminka roku, jaká jste jako maminka? 

Já doufám, že milující...

Témata: Rozhovor, Maminka roku 2019, Sam, Samoživitelky, Maminka roku Marie, Marie Mrňávková, Fanoušci, Máří, Vítězka, Brodita, Vítězství, Mári, Finálový den, Dcera, Největší přání, Maminka, Maminka Podnikatelka, Samoživitelka