Maminka.czMaminka roku

Maminka roku na cestě republikou: Jak probíhá natáčení klipů o finalistkách?

Tereza Víchová 13.  8.  2021
Projekt Maminka roku se začne pomalu blížit k velkému podzimnímu finále. Víte, kolik práce za ním momentálně stojí? Jak dlouho a kolika lidem trvá, než si budete moci prohlédnout medailonky finalistek a vybrat si „tu svou”? Pojďte tomu spolu s námi nahlédnout pod pokličku!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Eliška produkuje nemožné

„Zase celá republika,” vzdychne tak o měsíc nazpět produkční Eliška. Díky jejím nadpozemským schopnostem se podaří do jednoho týdne doslova vmáčknout celou republiku. Finalistky totiž každý rok přesně v duchu Murphyho zákonů bydlí každá v jiném koutě země. A to je vlastně krásná ukázka, že mámy, co si zaslouží někde vyhrát, jsou na každém kroku.

Představujeme finalistky Maminky roku 2021: Toto jsou Maminky podnikatelky

Eliška stráví několik dní telefonováním a domlouváním, její poznámkový blok se skví poznámkami typu „vata na dálnici” ( = počítejte s kolonami) nebo „dlouhé nohy” (= mysli na to při výběru šatů na focení a mužská část týmu se má na co těšit). Domluveno? Zakresleno? Vyrážíme!

Klepněte pro větší obrázek

Tahle naše partička

…je neměnná a funguje to mezi nimi na výbornou. Šéfredaktorka Alice, stylistka Ivča, fotograf Vlado a kameraman, režisér a „srdce” celého projektu Karel musí v úterý ráno brzy vstát (ajaj, nic moc pro tyhle tvůrčí lidi, co bývají spíš sovy), nasednou do Toyoty, kam se vejde i přenosný ateliér, a vyrážejí. 

Klepněte pro větší obrázek

A protože první cesta vede do Brna, jejich srdcovky a místa, kde toho díky nočním klubům moc nenaspí, jede se jim i přes kolony s úsměvem.

„Loni jsme v Brně zjistili, jaký je rozdíl mezi fondantem a soufflé, a letos zase, o co jiný je vlašský salát než pařížský,” směje se Alice. No… ten večer bychom vidět nechtěli, když pak potřeboval „spravit” vlašákem!

Klepněte pro větší obrázek
Představujeme finalistky Maminky roku 2021: Toto jsou Maminky blogerky

Krásné přivítání zárukou

Dostat se do finále Maminky roku znamenalo i letos získat od svých fanoušků desítky tisíc hlasů. A vybrané maminky se nám také svěřily, jak moc je to dojalo a jak si své účasti váží. Na celý štáb se proto všechny těší. 

„Všechny maminky jsou vždycky skvělé,” zasní se Alice, když celou akci komentuje. „Měli jsme chlebíčky, větrníky a všechny mají skvělé a hodné děti!”

Po úvodním chlebíčku se tak všechno začne chystat a všichni se dají do práce.

Klepněte pro větší obrázek

Jdeme do akce

První se do toho pustí Ivča, která maminku nalíčí, a protože je velký profík a maminky jsou jednoduše krásné i tak, má to hotové do půl hodinky.

Klepněte pro větší obrázek

Mezitím si své „nádobíčko” chystá Vlado: „Letos má s sebou přenosný ateliér,” prozrazuje technickou novinku Alice s tím, že pak se fotí profesionální snímky. Maminky si mohou půjčit přivezené šaty, což s radostí využijí. A protože třeba miminka (a že jich v Mamince roku pár je!) vždycky úplně nepózují, Ivča s Alicí dělají za Vladem „opičky”, aby byly fotky co nejhezčí.

 
Klepněte pro větší obrázek

Každý rok je to stejně fajn

Poslední část téhle akce je natáčení medailonků.

„Často jsem těmi příběhy dojatá. Když je maminky vyprávějí, rozbrečíme se klidně všichni,” shrnuje Alice jeden z důvodu, proč má naše anketa tak velký význam. Poznat osudy, mnohdy velmi těžké, může vlastně pomoci každému z nás – urovnat si hodnoty a třeba aspoň chvílí neřešit malichernosti. Alice se ptá, Karel natáčí. Teď ještě v harmonii, ale chvíle ve střižně, kdy z dvaceti minut mají udělat tři a občas má asi každý SVŮJ názor? Buďme rádi, že vidíme až výsledek, který vždycky stojí za to. A můžete se na něj těšit i vy. Protože Maminka roku, kterou nezastavil ani covid, je jedinečná.

Představujeme finalistky Maminky roku 2021: Toto jsou Maminky hrdinky

„Vlastně jsem ráda, že ti můžu říct jedno: Tyhle naše každoroční cesty za úžasnými ženami jsou pořád hezky stejné a to je dobře,” uzavírá Alice. „Na to, že poznáme skvělé finalistky, se zkrátka vždycky můžeme spolehnout!”

VIDEO: Videoklip Maminka roku

Témata: Časopis Maminka, Inspirativní ženy, projekt, Maminka roku 2021, natáčení, Klip, Medailonek, Poklička, Brno, Toyota, Ten večer, Murphy, Alice, Vlado, Profík, Natáčení klipů, Maminka, Ivča, Finalistka, Ája, Kolika