Maminka.czMaminka roku

Maminka roku: Podstatné je být sama sebou a nelhat, říká Jana

redakce 23.  9.  2019
Když Jana Říhová alias Jane Laur zveřejnila první videa na youtube, měla úspěch. Možná o to větší, že měla růžové vlasy. Její vlog a Instagram Mámou s přehledem sledovalo stále více fanoušků.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jaký byl váš první podnět založit si blog, kde budete vystupovat sama za sebe?

Vystupovat sama za sebe jsem začala v tu chvíli, kdy už se na mě z facebookové skupiny valila lavina stejných otázek. Bylo to jednodušší a rychlejší začít to místo článku natáčet.

Jaké byly začátky vašeho blogování?

Náročné. V okolí to nikdo nechápal. V té době to ještě nebylo tak populární, takže lidé se ke mně spíš otáčeli zády. Followeři mě ale hnali dál, proto jsem tam, kde jsem.

Maminka roku jde do finále. Kdo zvítězí? Pomozte nám rozhodnout!

Kdy začal mít blog úspěch?

Co je úspěch? Videa měla sledovanost okamžitě, některá víc, některá míň. Ze začátku jsem točila videa o výbavičce pro miminko, o porodu, o šestinedělí. Teď už se víc soustředím na videa se svou dcerou na výrobu slizu a různé hry. Dcera Eliška je moje největší inspirace. To ona za mnou v poslední době chodí s nápady, co natočit nebo co by ji bavilo. Bez ní by to zdaleka nebylo tak živé a nápadité. Naše videa mají v poslední době úspěch hlavně u dětí. Snažím se být youtuberem, který inspiruje, který nenavádí ke špatnostem. A jsem ráda, když se pak potkávám s rodiči a ti mi říkají, jak je super, co dělám, jak to sledují se svými potomky, jak je to baví, jak je to opravdové. Svého úspěchu jsem ale ještě nedosáhla.

Co je pro váš blog typické? Čím jste jedinečná?

Barevné vlasy, bláznivost a upřímnost. Spousta zrealizovaných nápadů. Energie, nespoutanost. Myslím, že jsem tam prostě taková, jaká opravdu jsem, a to je pro mé fanoušky asi to nejdůležitější.

Všechny medailonky finalistek najdete TADY

Kdo jsou vaši followeři?

Záleží, na jaké platformě. Mám to namíchané. Na Instagramu hlavně maminky či nastávající maminky. Na YouTube z drtivé většiny děti, na Facebooku je to půl na půl. Každou tu skupinu si hýčkám a nabízím jim spoustu zábavy.

 

Být sama sebou a nelhat. Nepřetvařovat se před lidmi, kteří si vás chtějí idealizovat...

 

Co je vaším poselstvím, které chcete předat dál?

Být sama sebou a nelhat. Nepřetvařovat se před lidmi, kteří si vás chtějí idealizovat k obrazu svému.

Jak to celé vnímá vaše rodina?

Všichni mě od začátku podporují. S mým mužem jsme ostatně kdysi točili legrační gagy na Facebook, takže má pro mé natáčení pochopení. Dokonce mu nevadilo, že jsem z jedné místnosti našeho bytu udělala natáčecí studio.

Jaké máte plány do budoucna?

Neplánuji. Žiji přítomností a maximálně následujícím dnem. Možná proto nikdy neoslavíme silvestra na horách. Kdo má sakra na jaře vědět, co budu chtít v zimě?

Co byste poradila maminkám, které chtějí začít blogovat?

Stát si za svým, nedělat to pro peníze, být originální.

Proč byste se zrovna vy měla stát Maminkou roku?

Tahle otázka je strašně zavádějící. Předpokládám, že pro své dítě je každá maminka „Maminkou roku“. Pokud se ale bavíme o této anketě, tak snad proto, že být ulítlou maminou v brzkém věku s vlasy jako My Little Pony není špatné a nic to neznamená. To je to, v čem se liším od svých kolegyň blogerek. Tak možná proto…

Témata: Časopis Maminka, Instagram, Sam, Maminka roku 2019, My Little Pony, Být sama sebou, pony, Natáčení, Blogování, Follower, Facebook, Vlasy, Špatnost, Studio, Upřímnost, Jana, YouTube, Lavina, Úspěch