Maminka.czMaminka roku

Maminka blogerka 2019: Účast v soutěži mi rozšířila obzory a posunula mě o kus dál

Alice Rossi 27.  4.  2021
Aneta Folberger, která se stala Maminkou blogerkou roku 2019, je živel. Její aktivní pohled na mateřství je fajn sledovat na Deníčku nastávající matky. Zeptali jsme se, jak vzpomíná na svou účast v soutěži Maminka roku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Je to skvělý projekt a zkušenost, na kterou budu vždycky vzpomínat jen a jen v dobrém. Poznala jsem hodně silné příběhy a ještě silnější osobnosti všech maminek. Určitě mi rozšířil obzory, dal zajímavé kontakty a posunul mě s  blogem zase o něco dál. Tleskám celému týmu, který tento super projekt dělá," řekla o své účasti v soutěži.

"Jak říká pan Donutil – pořád se něco děje. Víc jsme se přesunuli do Německa, 
kde Vivi chodí do školky a já rozjela přes IG více cvičení Buď FIT by Deníček nastávající matky, kdy dělám on-line přenosy. Zároveň se rozjelo více projektů a mám o zábavu postaráno, protože Vincík ještě do školky nechodí. Rozhodně se nenudím," nastiňuje své aktuální rozpoložení. 

Klepněte pro větší obrázek

Jak jste začala se svým blogováním?

To se takhle v těhotenství nudíte a najednou z toho vznikne něco jako blog. Na základce jsem psala do školních novin a celkově mě psaní hodně bavilo. I když nemám klasický blog, tak mi z mnoha věcí, situací pomáhá se vypsat. To byl i důvod, proč jsem s tím v těhotenství s Vivi začala. Honí se vám v hlavě hromada otázek: Co, proč a jak to všechno bude probíhat a co vám dítě udělá se životem. A tak jsem tyhle všechny svoje myšlenky začala ventilovat v krátkých příspěvcích na Facebook, později i na Instagram. K mému překvapení to během chvíle začalo bavit víc a víc lidí.

Co jste se u blogování naučila? Čím to obohatilo váš život?

Začátky jsou vždycky těžké, ale tím, že jsem od toho vlastně nic nečekala, tak to bylo mnohem snazší než teď. Nyní mám totiž už trošku pocit zodpovědnosti za těch 15 a 13 tisíc lidí, kteří nás na Facebooku a Instagramu sledují. Naučila jsem se absolutně filtrovat negativní komentáře a hejtry, kteří jsou a budou. Vždycky je jednodušší se schovat za monitor než to říct osobně. A tak si z těhle lidí nic nedělám. Ze začátku mě to dost mrzelo, ale pokud tohle blogování chcete dělat, musíte s tím počítat. A řekněme si na rovinu, matky, to jsou „účastníci zájezdu“, kterých se všichni děsí. Během těch 3,5 roku, co to dělám, jsem měla možnost potkat tolik zajímavých lidí. Miluju lidi a tohle mi otevřelo zase úplně jiné obzory a také mi dalo několik nových přátelství.

Jak to celé vnímá vaše rodina, děti, partner?

Všichni jsou velcí fanoušci a sledovatelé. Musím říct, že ze začátku byl manžel víc proti, kolikrát jsem i na jeho žádost posty smazala. Doteď má občas připomínky, ale spíš mi dělá tu správnou konstruktivní kritiku, o které si kolikrát myslím svoje. Přece jen je to chlap :-) Na druhou stranu v něm mám obrovskou podporu ve všech svých šílených nápadech a snaží se mi pomoct celý Deníček nastávající matky posunout někam dál.

Píšete blog nebo víte o někom, kdo by v soutěži Maminka roku mohl zaujmout? Neváhejte a přihlaste ho!

Tak jako v minulých ročnících se bude soutěžit ve třech kategoriích. Kromě Maminky roku hledáme Maminku blogerku, Maminku hrdinku a Maminku podnikatelku.

Zvažujete přihlášku? Přihlásit se do soutěže Maminka roku 2021 můžete on-line TADY. Není spěch, můžete si to rozmyslet. Přihlašování a běží až do 28. května 2021. Z vašich přihlášek vybereme deset finalistek z každé kategorie.

Čtvrté a poslední dítě? Tyhle věci budu dělat jinak a nebudu se hroutit!
Co by měl každý táta naučit svého syna? Umět prohrát i zdolávat překážky
Témata: Časopis Maminka, Mateřství, Instagram, Maminka roku 2019, bud fit, Follower, Maminka, Vincík, Sci-fi, Facebook, Připomínky, Deníček, Blogování, Aneta Folberger, Zrod, Česká republika, Obzor, Donutil, Blogerka, Matka, Šílený nápad, Německo, Bloger