Maminka.czMaminka roku 2021

Maminka roku: Vlilo mi to novou energii do žil, říká maminka z videoklipu

Veronika Zenklová 25.  5.  2021
Tomáš Klus nazpíval píseň k soutěži Maminka roku a ve videoklipu si zahrály reálné maminky. Zuzana Rakárová je jednou z nich. Během natáčení se potýkala s náročnou léčbou vážné nemoci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Řekla bych, že jsem úplně normální maminka dvou krásných dcer. Před mateřskou jsem pracovala v kanceláři, sportovala, zdravě jedla... Ale když bylo druhé dceři 19 měsíců, můj svět se od základu změnil. Vůbec jsem to nečekala,"  vzpomíná Zuzana.

Diagnóza rakovina prsu přišla v necelých 35 letech

"Během kojení jsem začala krvácet z bradavky, ale žádná taková spojitost by mě ani ve snu nenapadla. Vždy jsem dbala na zdravý životní styl, alkohol nepiju, nekouřím...," pokračuje Zuzana.

Když krvácení nepřestávalo, navštívila svého gynekologa. A pak už přišla série obvyklých vyšetření. "Následovalo sono, mamografie, biopsie… do 4 týdnů jsem šla na chemoterapii. Naštěstí vyšla na zimu, když jsem byla venku, nepřipadala jsem si tolik nemocná," říká.  

V současné chvíli ještě chodí denně na ozařování. Přestože se občas cítí unaveně, už se vrací do normálního života. 

"Největší vděk patří mému muži a celé mojí rodině. Nedovedu si představit, že bych na takové období byla sama. Všem ženám bych přála podporu, jakou mám já. Nejen v nemoci, ale v každé době. Všechny máme starosti a je důležité moci se o ně podělit," vzkazuje Zuzana.

Nápad přihlásit se do videoklipu k Mamince roku byl prý spontánní. "Vždycky jsem měla ráda Tomáše Kluse, jako mladé holky jsme chodily na jeho koncerty. A ten den natáčení byl moc příjemný, vlilo mi to novou energii do žil. Celému projektu Maminka roku moc fandím," uzavírá.

VIDEO: Podívejte se na videoklip k soutěži Maminka roku

Posledních pár dní!

Ještě váháte, jestli se přihlásit do Maminky roku? Máte posledních pár dní.

Tak jako v minulých ročnících se bude soutěžit ve třech kategoriích. Kromě celkové vítězky Maminky roku hledáme Maminku blogerku, Maminku hrdinku a Maminku podnikatelku.

Přihlásit se můžete on-line TADY. Přihlašování běží až do 28. května 2021. Z vašich přihlášek vybereme deset finalistek z každé kategorie.

Tomáš Klus nazpíval píseň k soutěži Maminka roku. Vystupují tu skutečné maminky
Je to pro mne obrovská čest, říká letošní patronka Maminky roku Michaela Tomešová
Témata: Inspirativní ženy, Nemoc, Maminka hrdinka, Michaela Tomešová,, Maminka roku 2021, Rakovina prsu, Mamograf, Spojitost, Maminka, Videoklip, Energie, Léčba, Zuzana, Tomáš Klus, Vid, Nová energie, Mamografie