Maminka.czMaminka roku 2019

Maminkou roku 2019 je Marie Mrňávková! Podívejte se na všechny vítězky

redakce 16.  10.  2019
Bylo to napínavé! Bylo to dojemné, plné emocí a tekly u toho slzy, za které se nikdo nestyděl. Soutěž Maminka roku 2019 zná od dnešního večera svou vítězku – stala se jí Marie Mrňávková! Její příběh strhl porotu nejvíce, ale lehké rozhodování to nebylo. A kdo zvítězil v jednotlivých kategoriích mezi blogerkami, hrdinkami a podnikatelkami?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Marie Mrňávková, maminka čtyř dětí z Kamenického Šenova, se po rozvodu rozhodla, že začne podnikat a ze svého koníčka udělá podnikatelský plán. I když to nebylo i vzhledem k její nemoci lehké, z jejích ručně vyráběných hraček Brodita se stal fenomén. Její příběh si můžete přečíst ZDE  a už dnes s ní na našem webu máme rozhovor. 

ZÁZNAM CELÉHO VEČERA NAJDETE TADY

Cenu Mamince roku 2019 předali Libuše Šmuclerová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva mediálního domu CZECH NEWS CENTER, a Lukáš Fiala, majitel a jednatel společnosti FUN BABY.cz. "Nad vodou mě držela sestra," přiznala překvapená vítězka, kdo jí pomáhal a nadále pomáhá v těžkých životních okamžicích. 

Podívejte se na záběry z živého vysílání  vyhlášení absolutní vítězky Maminky roku! 

„Máme za sebou opět velmi emotivní večer plný silných životních příběhů všech devíti finalistek. Tolik pozitivní energie pro mě bylo opět důkazem, že projekt Maminka roku má smysl a může pomoci dalším ženám – maminkám, dodat jim sílu bojovat, nevzdat se a jít si za svým cílem,“ komentovala slavnostní galavečer v pražské restauraci SOHO šéfredaktorka časopisu Maminka Alice Rossi.

Krom celkové vítězky soutěže Maminka roku 2019 vyhlásila včera porota i vítězky jednotlivých kategorií, v nichž se soutěžilo. 

Nejlepší Maminkou blogerkou se stala Iveta Sochorová   jak říká, nikdy by nebyla blogerkou, kdyby se jí nenarodila dcera s Downovým syndromem. Nezhroutila se z toho a píše o tom na blogu sarinhlas.comNa druhém místě v této kategorii skončila Aneta Folberger, třetí Jana Říhová. 

Titul Maminka hrdinka vybojovala Andrea Chaloupková. Tahle máma se nenechá ničím zastrašit. Ani rakovinou. Bojuje s takovou silou a energií, která je nesmírně inspirativní. Navíc pomáhá dalším onkologickým pacientům. Za ní  se umístily na druhém místě Iveta Petrovická a na třetím Denisa Binderová. 
 
 
Mezi maminkami podnikatelkami nakonec vyhrála Gábina Hrdina. Miluje dřevo a udržitelné věci. Když se na mateřské rozhodovala, co dál, přišel skvělý nápad – začít vyrábět houpací prkno. To později dostalo název Utukutu. Druhá mezi podnikatelkami skončila Marie Mrňávková, třetí dvojice Monika Rummler a Markéta Šťastná. 
 
Tohle je medailonek celkové vítězky!
 

Večer plný obejmutí

V porotě krom zástupců sponzorů či šéfredaktorky časopisu Maminka zasedly známé osobnosti  Tamara KlusováAndrea Růžičková a Marika Šoposká. Porota strávila s devíti finalistkami celý den, aby je co nejlépe poznala i osobně, a jak dokládají třeba fotky ze snídaně, setkání to bylo velmi příjemné.
 
Celým večerem provázel moderátor Vojtěch Bernatský, který opět  stejně jako loni  obdaroval všechny porotce a porotkyně vtipným dárkem. Šéfredaktorka Maminky tak od něj dostala štětku, aby to i v budoucnu "natřela veškeré konkurenci". Děkujeme. I díky Vojtovi Bernatskému to zase byl večer plný obejmutí. A těch není nikdy dost. 
 
O hudební zpestření se postaral Tomáš Klus se svou manželkou. Podle něj si hýčkání, a to každodenní zaslouží všechny maminky, nejen vítězky naší soutěže. 
 
Soutěž Maminka roku letos podruhé vyhlásil časopis Maminka, aby tak ocenil ženy – maminky, které jsou nejen skvělými mámami, ale i inspirací pro všechny ostatní v tom, co dělají, jaké jsou a co dokázaly.
 
Tohle je naše porota! Kdo bude vybírat Maminku roku 2019?

 V restauraci SOHO si úterní vyvrcholení celé soutěže užilo všech devět finalistek s rodinami a s nimi i celá redakce časopisu Maminka včetně partnerů soutěže a pozvaných hostů. 

Pevně doufám, že budeme dál s naší soutěží Maminka roku pokračovat i v příštím roce, a už teď se těším na další desítky emotivních a silných příběhů.  Děkuji všem maminkám, které do soutěže šly a díky tomu se staly velkou inspirací pro spoustu dalších maminek,“ uvedla šéfredaktorka Maminky Alice Rossi.

Další ročník soutěže Maminka roku bude časopis Maminka vyhlašovat v březnu 2020. Půjdete do toho s námi? 

Pohled do zákulisí! Takhle se točily medailonky finalistek
Témata: Životní příběh, Maminka roku 2019, Iveta Sochorová, Šéfredaktorka, FUN BABY, Maminka, Zpestření, Aneta Folberger, Libuše Šmuclerová, Lukáš Fiala, Petrov, Blogerka, Gábi Hrdina, Vojtěch Bernatský, Vítězka, Andrea Růžičková, Marie Mrňávková, Vít, Denisa Binderová, Gábina Hrdina, Chaloupková, Tamara Klusová, Iveta Petrovická, Kamenický Šenov, Podnikatelka