Maminka.czSeriál

Mámy ze seriálu Jedna rodina: Berenika Kohoutová, Zuzana Vejvodová a Tereza Kostková o mateřství a střídavé péči

Dita Mrázková 5.  1.  2023
Když svede střídavá péče dohromady tři úplně odlišné rodiny, je o zábavu postaráno. A nejen o ni... Nový televizní seriál je neuvěřitelných situací a všemožných rodinných karambolů plný. Co si o "střídavce" myslí hlavní hrdinky příběhu?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Téma střídavé péče zasahuje do života statisíců Čechů zásadním způsobem. Volilo by ji 70 % mužů, ale jen každá sedmá žena. Citlivé téma je leitmotivem nového komediálního seriálu TV Nova s názvem Jedna rodina

Pět dospělých, pět dětí, tři domácnosti. To už je zaděláno na slušnou porci zábavy. V hlavních rolích se objeví v roli rodičů Tereza Kostková, Tomáš Jeřábek, Zuzana Vejvodová, Berenika Kohoutová, Filip Blažek a další známé tváře. 

VIDEO: 10 ZÁSAD DOBRÉHO RODIČE

Tereza, Zuzana a Berenika nám prozradily, jakými mámami jsou v seriálu a co si myslí o střídavé péči i mateřství.

Tereza Kostková alias Petra:
"Jsem máma, dvoupokusová manželka, nejsem nijak přeslazená romantička, ale sladké mě živí."

Klepněte pro větší obrázek

V  Jedné rodině si střídáte čtyři děti, vlastní i nevlastní. Dokážete si takovou situaci představit i ve skutečnosti – mít takto početnou rodinu?

Já si to nemusím představovat, já to takto ve skutečném životě mám. Dokonce jsem vždycky ve svých vztazích, ať už mám na mysli své první manželství nebo i teď to druhé se svým stávajícím manželem Jakubem, měla ještě děti z předchozího manželství partnera. A přestože to nebylo tak, že bychom měli soudem ustanovenou střídavou péči, bylo to vždy na základě vzájemné dohody tatínků s maminkami dětí. Mezi mou zkušeností a mou postavou není tedy takový rozdíl. Samozřejmě se liší situace, partneři, počet dětí a okolnosti, ale tohle je pro mě naprosto normální věc.


Zuzana Vejvodová alias Klára:
"Přišla jsem na svět, abych přelézala přes překážky – a pořád čekám, že mě jednou někdo přenese..."

Klepněte pro větší obrázek

Jaký máte názor na střídavou péči, Zuzko? 
Těžko říct. Žiji se svým mužem, ale dítě mám s bývalým partnerem. My jsme se dokázali domluvit a nemuseli jsme nic řešit přes úřady a soudy. Znám proto tuto situaci jen v rámci slušné a férové dohody mezi dvěma lidmi. Nežijeme klasickou střídavou péči, takže je to věc, kterou si vlastně nedokážu představit. Ale chápu, že to spoustě lidí a dětí může vyhovovat. Ale může to být i obráceně. Neexistuje na to univerzální odpověď.


Berenika Kohoutová alias Norika:
"Život je jízda, mít dítě je jízda, ale pořád jen dokola, až z toho jde člověku hlava kolem!"

Klepněte pro větší obrázek

Jak vy osobně přistupujete k mateřství?
Přirozeně. Nejradši bych nikoho nevychovávala, ale občas se to asi musí. Naše dcera je ve věku, kdy si právě určuje hranice, takže jako rodiče bychom jí měli říkat, co se dělá, co nedělá, co se dělat musí… Dokud neohrožuje jiné lidi a nechová se strašně, snažíme se ji moc nekorigovat. Ale samozřejmě takové to čištění zubů a mytí, tak to dodržujeme, i když jsou kolem toho šílené scény.

Seriál můžete vidět každé úterý ve 20.20 na TV Nova, s týdenním předstihem pak na kanále Voyo.

Témata: Střídavá péče, Děti, Rodina, Mateřství, herečka, Celebrity, zábava, role, TV Nova, filmová role, Seriál, Berenika Kohoutová, Komedie, Jedna rodina, Tereza Kostková, Zuzana Vejvodová, Tomáš Jeřábek, Zuzana, Mater, Blažek, Máma, Filip Blažek