Maminka.czRozhovor

Manžel si děti přál, já byla trochu sobeček, přiznává novopečená maminka Patricie Pagáčová

Michaela Láchová 27.  5.  2021
Krásná herečka Patricie Pagáčová se před pár dny stala maminkou malé Bibiany. Naší redaktorce Míše se podařilo Patricii vyzpovídat ještě předtím, než se jí rozjel kolotoč mateřských povinností. Vyprávěla nám nejen o svém těhotenství, ale také o mediální šikaně, kterou zažívala v jednom z nejhorších období svého života.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dnes už má Patricie jiné „starosti“, ty nejkrásnější. „Máme se dobře. Já asi jako po porodu a Bíba koneckonců taky," uvedla na svém Instagramu.

My jsme se s krásnou a usměvavou Patricií potkaly během focení, které, jak sama říká, bylo a bude zřejmě její jedinou „načančanou“ památkou na první těhotenství. Podle jejích slov se totiž v dnešní době vše kolem těhotenství a rodičovství až příliš prožívá, navíc je pro ni tohle téma velmi intimní. Nakonec ale udělala výjimku a pobavily jsme se nejenom o tom, jak se těší na příchod miminka, ale i o lásce ve všech možných podobách. 

Jaký přívlastek vás na první dobrou napadne ke slovu láska? 

Šmarjá! Asi „krásná“. Je totiž jednoduše krásná, ať je jakákoli. K rodičům, sourozencům, partnerovi, ke zvířatům nebo k miminku. Díky ní je na světě jednoduše líp. 

Jak moc je pro vás v pořádku lásku veřejně sdílet? Kam až ji chcete „ukazovat“? 

Možná to působí tak, že na sociálních sítích toho sdílím hodně ze soukromí, ale vlastně to tak úplně není. S manželem dávám fotky relativně málo, protože mám pocit, že to není potřeba. Ale je součástí mého života, tak by bylo divný, kdyby tam nebyl vůbec. Když vidím na Instagramu, kolik toho lidé sdílejí, třeba i s miminkem, ve stylu „já jsem tak šťastná“… Tohle vykřikování mi vždycky zavání tím, že to není asi úplně pravda. Když lásku máte, tak si ji hýčkáte a nepotřebujete ji dávat na odiv. 

Na sociálních sítích jste se zmínila, že vám přijde nevhodné ptát se ženy na její potenciální těhotenství. Dostávala jste takových otázek asi hodně, že? 

Neustále se mě na to někdo ptal. Nepřijde mi to prostě košer. Nejenže nevíte, co má ta žena za sebou, můžou to být neúspěšné pokusy, potraty, nebo jeden z partnerů nechce a můžou se hádat. Prostě je to až moc citlivé téma. Samotnou mě to rozčilovalo, protože jsem věděla, že na dítě ještě nejsem připravená, ale nechtěla jsem to nikomu vysvětlovat. Navíc nikdo přece přesně neví, kdy děti bude mít. Pro mě je těhotenství intimní věc a nepřijde mi v pohodě dělat z toho věc veřejnou. 

Díky sociálním sítím je to ale tak jednoduché… 

Ano, přijde mi, že za to hodně můžou právě sociální sítě. Holky tam v dnešní době sdílí všechno pomalu od počuraného testu. Ať si samozřejmě sdílí každý, co sám uzná za vhodné, ale pak je pro ostatní hrozně divný, když to někdo dělat nechce, tak jako já. Myslím, že těhotenství je, stejně jako vztahy, čistě soukromá věc, ať jste Sharon Stone, nebo paní Vopičková odvedle. 

Témata: Těhotenství, Video, Porod, Časopis Maminka, Slavné maminky, Rozhovor, Rodičovství, Mateřství, Miminko, Instagram, Ulice, Patricie Pagáčová, Byznys, Sobě, Bibiany, Maminka, JENOM, Pat, Patricie, Stone, Pagáčová, Klouzačka, Velryba, Vrch, Bulvár