Maminka.czSlavné maminky

Manželka Václava Noida Bárty Eliška o svých dcerách: Jedna "ulítává" na Alence v říši divů, druhá na jídle!

Dita Mrázková 25.  1.  2023
Sympatická tanečnice toho loni stihla víc než dost. Otěhotnět, vdát se, porodit i vyzkoušet si být modelkou. Proč nerada srovnává své dva porody, kam chodí nejradši odpočívat a v čem jsou její dcery celý tatínek?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kde jsem vás právě zastihla?

Zrovna večeřím, před chvilkou se mi podařilo uložit obě princezny.

Když jsme si povídaly naposled, byla jste těsně před porodem druhé dcery. Když srovnáte oba porody, lišily se od sebe něčím zásadně?

Já bych porody nerada srovnávala. Poslední dobou pozoruju, jak se na sociálních sítích ženy předhání v délce porodu. Když některé mámy podstoupí císařský řez, je na ně nahlíženo spatra. Já si myslím, že je jedno, jak dlouho to trvalo nebo jakým způsobem to bylo. Hlavní je, že po každé té bolesti jsem přivedla na svět něco tak nádherného, jako jsou mé dvě dcery.

VIDEO: TROJNÁSOBNÝ OTEC VÁCLAV "NOID" BÁRTA: VIDÍ ROZDÍLY VE SVÝCH DCERÁCH?

Co momentálně nejvíc baví starší Elsu?

Jednoznačně nejvíc miluje svoje panenky Alenku, Kloboučníka, Šklíbu a bílého zajíčka. Má teď období Alenky v říši divů, je až neuvěřitelné, jak moc ji miluje. Umí celou pohádku a větu "půjdeme si hrát na Alenku?” slyším milionkrát za den.

Václav na Instagramu sdílel video, na kterém moc hezky zpívá. Evidentně zaúřadovaly geny...

Elsa moc ráda zpívá. Myslím, že by bylo zvláštní, kdyby nezpívala, když je z muzikantské rodiny.

Co baví pro změnu Aničku? 

Aničku baví nejvíc samozřejmě to, co nemůže. (směje se) Takže všechno, co je malinké a může strčit do pusinky. Ale co má opravdu ráda a co ji baví, je jídlo. Na rozdíl od Elinky Anička mooooc ráda jí a opravdu si to užívá.

Jak Aničku Elsa přijala? Je to typická starší sestřička, která ráda pomáhá? Nežárlí třeba?

Elsa má Aničku moc ráda. Stará se o ni, mazlí ji. Naštěstí jsem zatím žádné žárlení nezaznamenala, tedy kromě úplného začátku, kdy Anička přišla na svět a maminka tu najednou nebyla jen pro ni. 

Co na sestřičku říká Terezka, Václavova dcera z předešlého vztahu?

Terezka všechny svoje sestřičky miluje. Teď jsme byli na společné dovolené a opravdu si myslím, že Terezka je nejlepší velká ségra na světě! Umí si s holkami krásně hrát, postarat se o ně a sestřičky ji naprosto milují.

V čem jsou děti vaší kopií, jaké rysy u nich už vidíte?

Často slyším, že Elinka je moje kopie... A asi ano. Až na barvu očí – tu má po tatínkovi – je jako já. Anička má zase můj nos, pusinku, oči má Vaškovy. Taky už jí vyrostly dva vrchní zuby, takže už jde vidět, že mezírku po tatínkovi taky podědila.

Jaký táta je Václav?

Vašek je skvělý táta. Je puntičkář, pracant, srdcař, pohodář, dobrodruh... Vždycky si najde čas udělat s holkami nějakou srandičku, pochválit obrázek nebo si dát imaginární kafíčko, které mu Elinka přinese do studia. Taky má předem vyčleněný čas, kdy jezdíme na výlety. Snaží se nejen pracovat pro rodinu, ale také být s rodinou.

 

Moc času pro sebe nemám. večer, když holky usnou, doháním resty, asi jako každá máma...

 


Jste máma na plný úvazek. Co je pro vás největší relax, když máte chvilku jen pro sebe?

Momentálně to, když si s holčičkami zajdu do aquaparku. Elsa už krásně plave, takže je zvládnu obě a všechny tři milujeme vířivku. Bublinky a teplá voda rovná se můj největší relax. Tak to vidíte, moje soukromá chvilka patří zase dětem! (směje se)

Pro návrhářku Martinu Pipkovou Loudovou jste nafotila kolekci společenských šatů. Řekněte mi, a potažmo všem maminkám, jak jste se dostala do tak skvělé formy?

Moc času pro sebe opravdu nemám, večer, když holky usnou, doháním, asi jako každá máma, resty – peru, uklízím... No a tak v tom bazénu spojím příjemné s užitečným a všichni jsou spokojení. To je můj recept!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Láska a vztahy, Rodina, Po porodu, Mateřství, Slavné maminky, Slavní tatínci, Životy slavných, Péče o dítě a jeho výchova, Výchova, Instagram, jídlo, Dcera, tatínek, Rodiče, Hračky pro děti, Herec, Sociální sítě, mateřská láska, Hubnutí po porodu, Děti slavných, matka a dcera, Dcery, Hračky na Heureka.cz