Maminka.czChování a vztahy

Manželovy kamarádky - tolerovat, přetrpět, nebo striktně zakázat?

Zuzana Šustová 7.  3.  2013
Manželovy kamarádky - tolerovat, přetrpět, nebo striktně zakázat?
Vzájemná důvěra. To je jeden ze základních stavebních kamenů dobrého partnerského vztahu. Netrpíte-li zbytečnou žárlivostí a máte-li zdravé sebevědomí, manželovi nemusíte zakazovat nic. Proč by měl s kamarádkami flirtovat, když vás miluje a vy milujete jeho? Jestli máte touhu vašemu muži cokoli zakazovat, něco u vás doma není v pořádku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vždyť vy máte také kamarády

Dovedete si představit, že by partner zakazoval vám vaše dlouholeté kamarády? Sice prý přátelství mezi ženou a mužem, bez toho, aby alespoň jednou došlo k nějakým intimitám, neexistuje. Já jsem však živým důkazem, že to není pravda. Od puberty jsem měla vždycky víc kamarádů kluků než holek. Dodnes trávím víc času s kamarády muži a manžel mi to nikdy nevyčítal. Proč? Protože si věří. Já ho v tom utvrzuji, že je pro mě ten nejlepší na světě. To samé platí opačně. Já si rovněž věřím, že se můj muž se svými kamarádkami „necicmá“ v baru, když už se tam jednou za čas vydá. Prostě si věříme navzájem i sami v sebe natolik, že není důvod k podezřívání.

Psycholog říká: Věřte si!

Odborníci na partnerské vztahy radí jedinou logickou variantu, jak tolerovat mužovy kamarádky. Věřit si. A o vašich případných pochybách s přítelem či manželem rozhodně mluvit, aby věděl, že i přesto, že si důvěřujete, vám některé jeho vztahy nejsou třeba příjemné. Základem však je znát svou cenu. A pokud chcete vztahem maličko zahýbat, zkuste ho šikovně přimět k lehkému žárlení, jak radí psycholožka. Prostě mu ukažte - ale stačí lehce, nic extrémního - že o vás je taky zájem jinde, nejen doma…

Zakázané ovoce nejvíc chutná

Rozhodně mu nic nazakazujte. I ve vztazích platí, že čím víc je cokoliv zakázané, tím víc je k tomu člověk automaticky přitahován. To je zákon dobrodružství a tajemna. Raději si o všem v klidu a bez přehnaných emocí promluvte. Zvlášť, jestli vám na partnerovi a celém vztahu záleží. Pak si dejte dvakrát dobrý pozor, jak se chováte a co říkáte, abyste v budoucnu nelitovala. Držíme vám palce, abyste situaci zvládla! Hlavně si věřte a neztrácejte přirozenou sebedůvěru!

Témata: Chování a vztahy, Zákaz, Žák, Manžel, Živý důkaz, Kamarád