Maminka.czSlavní rodiče

Manželství s cizincem

Šárka Schmidtová 5.  2.  2009
Dálky voní každému. A pokud se člověk včas začne učit cizí jazyk a získá v něm zběhlost, může se stát, že se do těch voňavých dálek i vdá či ožení... Anebo si partnera přiveze odjinud.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Není to tak dlouho, co se české krásky vdávaly do ciziny hlavně proto, aby získaly cizí pas a vymanily se tak z okovů komunistického Československa. Dnešní mladé ženy na vztah s cizincem pohlížejí úplně jinak, zkrátka se zamilují. Ale roli může hrát i příslib exotiky a života v jiném prostředí. Někdo nevystrčí nos za hranice svojí vesnice, jiní touží po tom žít v cizích krajích a okusit cizí zvyky.

Ne vždy ale taková exkurze do cizích mravů dopadne dobře, a tak – pokud nejde o vyloženou světoběžnici či světoběžníka – většinou vztahy s cizinci nepřekročí hranice naší republiky. Jinak je to ve světě, třeba Američané jsou tak jako tak mixem jiných národů, z čehož plyne, že pro ně je vztah s partnerem jiné národnosti docela normální, kromě toho nemusí většinou překonávat jazykovou bariéru. Takže kdo se nebál a skočil do vztahu s cizincem, případně cizinkou?

JAK TO BYLO KDYSI...

Určitě stojí za zmínku manželství herce a mima BOLKA POLÍVKY a francouzské herečky CHANTAL POULAIN. Už proto, že před oněmi více než dvaceti lety bylo něčím nevídaným, aby se Francouzka dobrovolně rozhodla opustit svou rodnou – a krásnou – zemi a přesídlila do země za železnou oponou.

Láska to ale byla veliká a ženy pro lásku dokážou i nemožné. A tak „Chantalka“, jak se Bolkově exmanželce familiérně říká, nechala za sebou vidinu kariéry ve Francii a odešla za nejistou budoucností do země, jejíž jazyk ani neuměla. Česky se naučila natolik, že byla obsazována nejen do kusů brněnského Divadla Na provázku, ale brzy i do českých filmů. Z manželství se narodil dnes již dospělý syn VLADIMÍR a Chantal nedávno prohlásila, že má v úmyslu vrátit se „na stará kolena“ do Francie.

Jiným příběhem je příběh našich emigrantů. Třeba PAVLA KŘÍŽE, kterého si zamilovala spousta dívek jako představitele Štěpána Šafránka ve filmové sérii Básníků.V roce 1987 emigroval do Kanady, kde se zřekl herectví a začal se věnovat medicíně. Dokonce získal kanadské občanství. Po úspěšném studiu psychoterapie na univerzitě ve Vancouveru začal pracovat v domovech pro seniory. Později se v zámoří seznámil i se svojí životní partnerkou, filmovou animátorkou BONNIE, která má dítě z předchozího vztahu. Bohužel o jediné dítě, které spolu čekali, před lety přišli. Teď žijí střídavě ve Vancouveru a v Praze.

Podobnou kapitolu do svého života vepsala i herečka DÁŠA BLÁHOVÁ, která ztvárnila nezapomenutelnou roli ve filmu Věry Chytilové Hra o jablko. Koncem sedmdesátých let emigrovala přes Anglii do Austrálie, kde, jak sama říká, „nechala za sebou dva manžele“. V zemi klokanů se jí také v narodily dvě děti – dcera MAIA a syn OLIVER. Zajímavé je, že se jí i v Austrálii dařilo jako herečce – v roce 1985 byla dokonce oceněna Australskou filmovou akademií jako nejlepší herečka roku za roli ve filmu Vykořenění lidé.

... A JAK JE TO DNES

V dnešní době nemusí nikdo, kdo chce žít v zahraničí, emigrovat, vždyť Evropská unie stejně už žádné hranice nemá. A tak mnohé z našich modelek, které jsou díky svému povolání světoběžnicemi, zakotvily nakonec v zahraničí u manžela cizí národnosti.

Asi největší úkrok stranou udělala modelka ANDREA SKLENAŘÍKOVÁ, když si za SKLENAŘÍKOVÁ manžela vzala muže černé pleti, fotbalistu CHRISTIANA KAREMBEUA. Letos v prosinci oslavili neuvěřitelné desáté výročí svatby, přestože bulváry neustále píšou o jejich údajném rozvodu. „Nemáme co skrývat a nikdy jsme neměli s bulvárem problém. Smutné je jen to, že takové zprávy ubližují našim blízkým,“ prohlásila Adriana loni v červnu během Avon pochodu proti rakovině prsu Prahou. Dokonce tam s ní byl i její manžel. A dvojice už konečně pomýšlí i na rodinu.

Mimochodem – Adriana je po mamince Slovenka, po otci Češka, oficiální národnost má slovenskou, Christian je národnosti francouzské – ale kdoví, jací jsou jeho předci... A co modelka DANIELA PEŠTOVÁ? Jako většina krásných a úspěšných žen měla poměrně komplikovaný partnerský život. V roce 1995 se vdala za bývalého ředitele řetězce Fashion Café, Itala TOMMASE BUTIHO, ovšem za tři roky se konal rozvod. Syn YANNICK FAUSTO zůstal vzpomínkou na nevydařené manželství.

Se současným partnerem, známým slovenským zpěvákem PAVLOM HABEROU, má dceru ELLU. „Syn chodí do mezinárodní školy, kde se mluví anglicky, a češtinu má jako druhý jazyk. Dcera chodí ještě do školky,“ říká Daniela. „Když pracuji v zahraničí, děti zůstávají doma a veškerá starost je na Paľovi. Zvládá to na výbornou, je opravdu vzorný otec,“ dodává. Slovenský zpěvák by si prý Danielu okamžitě vzal, ta ale tvrdí, že jim to skvěle klape i bez papíru.

Itala si vyvolila i modelka ALENA ŠEREDOVÁ a její cesta k životu v Itálii je zajímavá. Jednoho dne tam odjela – a už tam zůstala, stala se modlou národa, dala se na hereckou dráhu, moderování... A nakonec si vybrala i za partnera Itala, brankáře Juventusu Turín GIANLUIGIHO BUFFONA, a před rokem mu porodila chlapečka LOUISE THOMASE. Svoji ale nejsou. Ještě předtím okouzlila Alena italského herce EDOARDA COSTU. Za cizince, pro změnu žijícího u nás, se provdala herečka a moderátorka KLÁRA DOLEŽALOVÁ. Ze stabilního a hezkého manželství s producentem a podnikatelem MIODRAGEM MAKSIMOVIČEM se narodila dcera NATALIA.

Zato manželství BÁRY SRNCOVÉ a švédského kadeřníka KAARE KVEVIKA se rozpadlo, když byla jejich dcera EMMA ještě maličká. Hodně se ale o nich píše, protože i přes vzdálenost jejich bydlišť i jazykovou bariéru je Emma ve střídavé péči obou rodičů.

MIX NÁRODNOSTÍ

Ital, Francouz, Kanaďanka... to není až tak moc zajímavé, že? A co takhle Libanonec? Už víc než čtyři roky trvá manželství moderátorky LUCIE KOŇAŘÍKOVÉ a vlivného producenta FADYHO libanonského původu, po kterém má Lucie jméno SALAMÉ a dokonce se kvůli němu učila arabsky!

Loni v únoru se jim narodila holčička s roztomilým jménem LILLI – vybírali ho tak, aby neměla problém ani v Čechách, ani v arabských zemích. Zatím ale rodina žije v Praze. Najdou se ale u nás i jiní „exoti“. Jedním z prvních, kdo přičichl k vůni Orientu, byl herec IVAN VYSKOČIL, který si do Čech přivezl bulharskou herečku a tanečnici ANIFE ISMET HASSAN, která je tureckého původu. Manželství sice časem zkrachovalo, ale Anife se u nás tak zalíbilo, že se tu rozhodla zůstat. A loví tady své další partnery. Zajímavé je, že jsou většinou zámožní – zřejmě jim v jejich portfoliu chybí už jen exotická milenka… Ale podle Anife to tak není.

Na Turka si políčila i Miss ČR 2007 KATEŘINA SOKOLOVÁ, která je už několik měsíců střídavě zamilovaná do tureckého podnikatele, majitele džínové firmy JEANA. Rozcházejí se a scházejí, takže kdoví, jak to dopadne. Nicméně na podzim za ní Jean přijel do Itálie, kde dostala několik zajímavých pracovních nabídek.

„Jean byl se mnou čtyři dny a nenechali jsme si ujít návštěvu romantických Benátek,“ svěřila se Kateřina. A pozadu nezůstala ani showmanka AGÁTA HANYCHOVÁ, která si před časem namluvila švédského fotbalistu albánského původu, JUSUFA. Výhodu vztahu tehdy viděla v tom, že si nemůžou nadávat. Ale jak se říká, kdeže loňské sněhy jsou...

I VE SVĚTĚ CIZINCI LETÍ

Zajímavou dvojicí je i německá modelka HEIDI KLUM a její manžel, britský soulový zpěvák SEAL, se kterým se dala dohromady poté, co porodila dceru po nešťastném vztahu s italským milionářem FLAVIEM BRIATORELIM. Automobilový boss však ještě před narozením holčičky LENI veřejně popřel, že ji Heidi má s ním, ale test otcovství však prokázal, že je Lenin otec.

Brzy poté potkala Heidi svého budoucího manžela, který ji podržel. Charismatický zpěvák Seal je nigerijsko-brazilského původu. Mají spolu dva syny s velmi povedenými jmény, jsou to: tříletý HENRY GUNTHER ADEMOLA DASHTU SAMUEL a o rok mladší JOHAN RILEY FYODOR TAIWO SAMUEL. Seal je Heidin druhý manžel, poprvé byla vdaná za stylistu RIKI PIPINA.

Zajímavou cizinku si vzal americký herec NICOLAS CAGE. Jednak je korejského původu, za druhé se jmenuje ALICE KIM a Cageovo původní jméno je Nicolas Kim Coppola a za třetí ji potkal... v restauraci, kde dělala servírku. Nicméně se zamiloval a dnes spolu mají syna, kterého pojmenovali po hrdinovi Cageova oblíbeného komiksu KAL-EL. Je mu víc než dva roky a jako by korejské mamince z oka vypadl.

Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, Daniela Peštová, Heidi Klum, Nicolas Cage, Natalia, Seal, Yannick, Bulharsko, Druhý jazyk, Vancouver, Evropská unie, Lilli, Test otcovství, Manželství, Bonn, Dospělý syn, Kateřina Sokolová, Louis Thomas, Manžel, Christiana, Druhý manžel, Bonnie