Maminka.czBatole

Mariánská pouť pro děti i dospělé

redakce 31.  3.  2011
Mariánská pouť pro děti i dospělé
Přijeďte se podívat na soukromý zámek Koloděje nad Lužnicí, který je veřejnosti přístupný pouze jeden den v roce! Přeneste se s námi do historie a zažijte vyjímečný den s bohatým programem zaměřeným na rodiny s dětmi. Čeká na Vás sokolnická show, šermířské a kejklířské umění, divadla hraná i loutková, koncerty, rytířská klání pro děti i dospělé, rukodělné dílničky a tradiční jarmark.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po celý den je připravena žongléřská škola, kde máte možnost vyzkoušet si kejklířské náčiní a školení kejklíři Vás naučí své triky. Pro odvážné je zase šermířská škola, házení bojovými noži a sekyrami, střílení z kuše. Jarmark nabízí širokou škálu tradičních řemesel, z nichž některá patří již téměř mezi zapomenutá (ketlování korálků, vrtání dřevěných potrubí, předení na kolovrátku), jiná jsou nová a zajímavá (vinuté perle). Spoustu z nich si budete moci Vy i Vaše děti vyzkoušet.

Zajímavé jsou také netradiční prohlídky, které komentuje hlavní restaurátor zámku. Máte možnost seznámit se s restaurátorskými průzkumy, vidět obnažené jednotlivé vrstvy, které historie přinášela. Seznámíte se s postupy restaurování barokních kachlových kamen, hodinového stroje a jinými zajímavostmi.
Vše doplňuje historický catering, který se svojí nabídkou tradičních staročeských jídel nezapomíná ani na děti a pro nejmenší je připravena jídelní židlička s možností ohřátí dětského jídla.

sobota, 28. května 2011 od 10.00 do 20.00 hodin
zámek Koloděje nad Lužnicí, č.p.1, okr. České Budějovice

www.mitrowicz.cz

SLEVÍN.CZ - Každý den nové slevy na jednom místě!

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kam s dětmi, Maminka cestuje, pouť, Marián, Jídelní židlička, Máří, Mári