Maminka.czRozhovor

Marika Šoposká: První porod byl trauma. Druhý zase dokonalý a nádherný zážitek

Michaela Láchová 25.  7.  2021
Červencové číslo časopisu Maminka se dotýkalo požitků všeho druhu. Naše redaktorka Míša vyzpovídala herečku Mariku Šoposkou a společně nemohly toto téma pominout. Přečtěte si, co se usměvavé herečce jako první vybaví, když se řekne slovo 'požitek', jak si užívá roli dvojnásobné mámy a jaké výzvy ji v blízké době čekají?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Naši oblíbenkyni Mariku, mimo jiné patronku prvního ročníku soutěže Maminka roku, jsme tentokrát fotili na Kanárských ostrovech, kde si užívala s rodinkou odpočinku. Aktivního samozřejmě, protože se dvěma malými dětmi to ani jinak nejde. Nutno ale říct, že Marika vypadá spíš jako starší sestra svých dvou roztomilých synů. Jak jen to ta holka dělá… 

VIDEO: Na Mariku se můžete těšit ve StarDance

Prozraď mi svoje tajemství! Jak je možné, že vypadáš pořád jako holčička? 

Ty si hodná! (smích) Myslím ale, že je to jen souhra šikovných maskérů a dobrého světla od kameramana nebo fotografa. A ještě teda dobré geny od rodičů. Ovšem teď jsem se nedávno viděla na nějaké fotce a říkala jsem si: „No jo, holka. Už je to taková princezna v důchodu.“ (smích) 

Jsi až moc skromná. Nevypadáš totiž jen jako holčička, navíc ještě jako strašně hodná holčička. Máš vůbec nějaké špatné vlastnosti? 

Můj manžel by mohl poskytnout několikastránkový rozhovor o tom, jak jsem hrozná a co všechno dělám a nedělám. Jeho největší potíž se mnou je, že nedávám klíče od auta na místo. To je takový náš celomanželský problém. (smích) Bývám taky strašně protivná a tvrdohlavá. Jen bohužel, jak to většinou bývá, to nejvíc vyžírají ti nejbližší. A navenek to pak není tolik vidět.

Tak to zná myslím téměř každý… Ale pokud jde jen o klíče od auta, vůbec jsi mi nevyvrátila hodnou holčičku! Nevadí… Pověz, proč jste si na svůj dovolenkový čas vybrali právě Kanáry? 

Nějak se to náhodou sešlo. Domluvili jsme se s několika kamarády, kteří už tam byli, že se tam za nimi přijedeme podívat. Naše parta se začala zvětšovat a nabalovat o další přátele, příbuzné, a nakonec letěla i moje mamka a sestřenice s celou rodinou, až jsme měli ve finále na Fuerteventuře takovou českou komunitu. Potkali jsme tam náhodou spoustu známých z Prahy a zároveň se seznámili s novými úžasnými lidmi, kteří tam žijí. Bylo to něčím výjimečné. Nestane se mi často, že bych v mojí práci měla volný měsíc. A to se teď vinou pandemie vlastně stalo a já to beru jako velký dar. Pandemie mi spoustu věcí vzala a zároveň dala něco velmi cennýho, a to je čas."

VIDEO: Semifinálové hlasování projektu Maminka roku končí. Jak ho hodnotí šéfredaktorka Alice Rossi?
Témata: Porod, Časopis Maminka, Rozhovor, Slavné maminky, Trauma, Marika Šoposká, ostrov, Namibie, Bali, Kanár, Nádherný zážitek, Praha, IPad, Taneční soutěž, Marika Šoposkou, Bobule, SVOL, Leová, Míša, Máma, Sestřenice, Smích, Tatra, Manžel, Fuerteventura