Maminka.czMaminka roku

Marika Šoposká: Těhotenství bez komplikací není samozřejmost, už to vím!

Michaela Láchová kog 2.  10.  2019
Herečka Marika Šoposká je maminkou čtyřletého Benedikta, kterému se brzy narodí sourozenec. Těhotenství si herečka snaží naplno užít, prožít a být vděčná: "Uvědomuju si, že to, že je všechno v pořádku, nemám žádné komplikace, není samozřejmost. Je to zázrak. Je to klišé, ale je to tak," říká.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Marika Šoposká se brzy stane dvojnásobnou maminkou. Ještě dřív ale zasedne v porotě soutěže Maminka roku 2019 coby ambasadorka kategorie Maminka blogerka. Jak sama říká, slovo soutěž jí k této anketě moc nesedí. "Protože v této disciplíně se moc soutěžit nedá. Každá maminka je skvělá už jen tím, že je maminka," vysvětluje.

Zároveň jí přijde skvělé, že Maminka roku pomůže tyto výjimečné ženy zviditelnit a podpořit je v tom, co dělají. "Dělat něco v mateřství, ať je to blog, nebo byznys, je prostě těžký. Je to jako byste dělali dvě práce najednou," vysvětluje sympatická herečka. 

Tamara Klusová: Čtvrté dítě si umím představit, spíš bych si ho ale osvojila

A jak vzpomíná na loňský ročník? "To bylo neskutečný. Šla jsem tam s tím, že se prostě maminkám rozdají ceny, pogratulujeme a pak si dáme společně skleničku a něco dobrýho. Ale po tom, co se tam odvysílaly medailonky s jejich osudy a splněnými sny, jsme tam všichni skupinově brečeli a já jsem se jim klaněla až na zem za to, jaké jsou osobnosti, bojovnice a hrdinky. Ty emoce tam tryskaly úplně ze všech. Byl to opravdu silnej zážitek a jsem strašně ráda, že se soutěž koná zase a já můžu být u toho," dodává. 

Těhotenství se snaží Marika si užít naplno. "Teď, kdy už mám jedno těhotenství za sebou, říkám si, že teď to může být i naposledy," dodává. Pohlaví miminka s manželem Petrem Čechákem znají, ale nechají si ho pro sebe. Možná je to věkem, ale je vděčná, že vše probíhá bez komplikací. "Dřív jsem měla pocit, že bezproblémové těhotenství je přece jasná věc. Teď to vnímám jako něco křehoučkýho. Něco, co když se celé povede a vyleze to miminko, tak se celý svět na vteřinu zastaví," vysvětluje Marika. 

Maminka roku jde do finále. Kdo zvítězí? Pomozte nám rozhodnout!

Celý rozhovor s Marikou Šoposkou si můžete přečíst v aktuálním vydání časopisu Maminka.cz. 

O vítězce titulu Maminka roku 2019 se rozhodne na slavnostním vyhlášení, které proběhne 15. října. Sledovat ho můžete ŽIVĚ na webu Maminka.cz a Blesk.cz

Témata: Těhotenství, Miminko, Maminka roku 2019, Sam, Marika Šoposká, Maminka blogerka, ambasadorka, Petr Čechákem, Maminka, Marika Šoposkou, Samozřejmost, Try, Mári, Loňský ročník, Herečka, Vyhlášení, Máří, Komplikace