Maminka.czZajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Žádný zákaz vstupu pro rodiče s dětmi jsme nevyhlásili. Vše je o respektu, řekl nám majitel bistra Marthy's Kitchen

Simona Procházková 29.  3.  2023
Velmi bouřlivé reakce týkající se pravidel pro návštěvu rodičů s dětmi v pražském bistru, které se strhly před několika dny, nepolevují. Téma rezonuje a svůj názor zveřejňuje kdekdo. Požádali jsme o vyjádření samotného majitele podniku. Přečtěte si, co nám k celé kauze řekl Martin Petrák, majitel bistra Marthy's Kitchen.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mohu se zeptat, co vás vedlo k tomuto rozhodnutí, respektive, veřejnému vyjádření k dětem a pravidlům ve vašem podniku?

Ke zveřejněným pravidlům nás vedla dlouhodobě opakující se skutečnost, která je popsaná v našem příspěvku na Instagramu. Od začátku vzniku bistra Marthy's Kitchen si zakládáme na tom, že se nevymezujeme proti žádné skupině lidí, a už vůbec ne proti rodinám s dětmi. Naopak u nás jsou vítáni všichni bez rozdílu. Nevymezili jsme se vůči rodičům a dětem, ale vůči konkrétnímu a neohleduplnému způsobu chování některých hostů s dětmi. 

Každý týden máme meeting vedení, na kterém jsme my majitelé, naše manažerka a také náš šéfkuchař. Na posledním meetingu bylo vzneseno téma "jak přistoupit k bezohledným rodičům", a jestli bychom nemohli udělat příspěvek na sociálních sítích, kde jasněji zazní, co nás dlouhodobě trápí. Udělali jsme příspěvek, stejně jako každý jiný, a považovali jsme ho za formální sdělení, jako každé jiné.

Ani ve snu jsme nepomysleli, jakou bouři to vyvolá. A už vůbec nás nenapadlo, že jdeme s kůží trh nebo že bychom snad činili odvážný krok, jak nám lidé píší v podporujících zprávách. Stanovená pravidla nám přijdou v pořádku, bez urážky a arogance, a vůbec nerozumíme dění, které se kolem toho strhlo. 

Pražské "baby-unfriendly" bistro má vlastní pravidla pro rodiče s dětmi. Řadu z nich to pobouřilo

Některé maminky, které nyní bouřlivě diskutují na sociálních sítích, si vaše pravidla vysvětlily tak, že k vám prostě s dětmi nesmějí. Můžete prosím vysvětlit, jak to ve skutečnosti je? Nejspíš asi nevyhodíte ze dveří rodiče s batoletem...

Tak tohle si nejsme schopni nijak vysvětlit. Podle nás je z příspěvku zcela zřejmé, že jsme žádný zákaz vstupu rodičů s dětmi nevyhlásili. Naopak, naši hosté jsou z velké části rodiny s dětmi a vzájemné vztahy jsou respektující, báječné a mnohdy na osobní úrovni. Některé rodiny nás navštěvují dlouhodobě a je milé vidět, jak jejich děti vyrůstají.

Není to od nás žádný marketingový tah, jak jsme se někde doslechli, my prostě u nás rodiče s dětmi vítáme, ale je zapotřebí vzájemného respektu. Možná si někteří rodiče ze své strany zbytečně zavřeli dveře do podniku, kde by se mohli dobře a v klidu najíst.  

 

Témata: Děti, Instagram, Rodiče, Zajímavosti, Kuriozita, Veronika Kašáková, oběd, restaurace, Pravidlo, Marketing, Zákaz vstupu, Zákaz, Bistro, Respekt, Majitel

Video