Maminka.czŠkolák

Mašinka Tomáš přijede v prosinci na česká pódia

Markéta Novák Matějková 18.  9.  2016
Lokomotiva Tomáš, známá z populárního televizního seriálu, který učaroval miliónům dětí po celém světě, ožije v prosinci na českých a moravských divadelních pódiích.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Také patří vaše dítko k fanouškům pohádek o lokomotivě Tomášovi, stejně jako mí synové? Tak v tom případě budou určitě unešeni z velkolepé britské muzikálové show v hlavní roli s užitečnou mašinkou Tomášem.

Klepněte pro větší obrázek

Pořadatelé slibují, že se nejmenší mohou těšit na výpravnou scénou plnou pohyblivých vlaků, pestrých kostýmů, působivou hudbu a v neposlední řadě výkony známých českých herců a hereček ztvárňujících Tomáše a jeho přátele. Chybět nebude nejen Percy, James nebo Gordon, kteří budou tentokrát zachraňovat cirkus, ale samozřejmě ani Tlustý kontrolor.

Tomáš zachraňuje cirkus

Ve stanici Sodor vypukl zmatek, do města se blíží cirkus. Tlustý kontrolor si oblékl své nejlepší šaty, nástupiště bylo zameteno a vlaky vyčištěny. Cirkusový vlak má ale zpoždění a vypadá to, že celá akce bude zmařena. Podaří se Tomášovi a jeho přátelům dostat cirkus do města včas?

Klepněte pro větší obrázek

Po každém představení se v předsálí koná krátké setkání s herci a hlavními představiteli, na které návštěvníci představení zpravidla přicházejí stylově oblečeni do kostýmů vlakových výpravčích a kontrolorů.

O vzniku Lokomotivy Tomáš

Tento britský animovaný seriál vznikl na počátku osmdestých let podle knih "O mašince Tomášovi" od reverenda W.V.Awdryho (1911-1997). Poprvé se na televizní obrazovce objevil v roce 1984 a od té doby je vysílán nepřetržitě. Pro velkou popularitu seriálu, jehož prvních 52 dílů namluvil v původním znění bubeník Beatles Ringo Starr, vznikají nové díly každý týden už přes třicet let.

Pohyblivé vlaky v životní velikosti, dynamická scéna, hudba - to vše činí z této rodinné show nezapomenutelný zážitek nejen pro děti. Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketportal od 380 korun.

 Kde můžete Lokomotivu Tomáše vidět?

9.12. Plzeň, Home Monitoring Arena

10.12. Praha, Tipsport Arena

12.12. Brno, Hala Vodova

13.12. Ostrava, Ostravar Arena

16.12. České Budějovice, Budvar Aréna

17.12. Pardubice, Tipsport Arena

18.12. Liberec, Home Credit Arena

Mašinka Tomáš v japonském stylu
Témata: Děti, Předškolák, Batole, Školák, Rodina, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Ringo Starr, Češka, Budvar, Gordon, Ticketportal, Budějovice, Brno, Mašinka Tomáš, Buben, České Budějovice, Čéška, Nezapomenutelný zážitek, Tomáš, Chlum, Ostrava, Muzikál, Liberec, Krátké setkání