Maminka.czmasopust

Dílnička: Vyrobte si s dětmi originální masopustní masku

Radka Walerová sim 30.  1.  2024
Chystáte se na oslavy masopustu? Tak si vyrobte vlastní masopustní masku, postup můžete použít i k výrobě masky k jakékoli jiné příležitosti, ať už to bude dětský karneval, nějaká originálně pojatá oslava nebo maškarní bál.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zažili jste už pořádnou oslavu masopustu nebo jen někdy sledovali tradiční průvod maškar a nestačili jste žasnout? Možná jste obdivovali krásné a originální masopustní masky, ale měli jste pocit, že jejich výroba by byla nad vaše síly a možnosti. Vyvedeme vás z omylu, je to jednodušší, než jste si možná mysleli. Podívejte se.

VIDEO: Dílnička: Vyrobte si originální masopustní masku

Stačí sáhnout po těch správných materiálech a za chvíli máte hotovou masku (nejen) na masopust podle svých představ, jak uvidíte v našem videu. Inspirujte se, s podrobným návodem to zvládne opravdu každý.

Materiál na výrobu masky jsme pořídili v běžném papírnictví včetně papírového základu, který je k mání v různých provedeních. Vedle toho jsme potřebovali krepový papír v několika barvách, temperové barvy, tavnou pistoli a osvědčené lepidlo Herkules, které se skvěle hodí právě pro práci s papírem. A nejen pro něj. Herkules totiž využijete i na další tvoření, protože slepí papír i dřevo, korek nebo plast. Práci s ním navíc bez potíží zvládnou i děti. 

Dílnička: Ukážeme vám, jak si s dětmi snadno vyrobit masopustní klobouk
Témata: Video, Dílnička, Hry pro děti, Jak na to, Tradice, Výroba, Naše tipy, Tvoření, masopust, zvyky, oslava, Výtvarné aktivity, materiál, Maska, Koblih, Lepidlo Herkules, Lepidlo, Originál, ORIGINAL, Levandulové údolí, Papír, Creative world, Dřevo, Herkules, Karneval