[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Miluju tuhle multifunkční zeleninu. Má tak jemnou chuť a kromě toho, že chutná skvěle k masu, v různých zeleninových pokrmech nebo placičkách, je ideální i do koláčů. Díky ní jsou božsky vláčné!
Cuketu opláchněte a nastrouhejte ji na jemném struhadle. Máslo utřete s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce, jedno po druhém. Přidejte mouku smíchanou se škrobem a práškem do pečiva, citronovou šťávu a kůru. Pořádně vše ušlehejte, aby vzniklo hladké těsto. Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení nechte korpus vychladnout na mřížce. Mezitím ušlehejte mascarpone s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Postupně zašlehejte změklé máslo a nakonec ušlehanou smetanu. Krém nechte trochu ztuhnout v lednici a pak ho rozetřete na vychladlý korpus. Nakonec ho dozdobte nastrouhanou čokoládou.
Tip redaktorky Eriky: Vyzkoušejte koláč i s krémem ze zakysané smetany. Přidejte do ní tabulku rozpuštěné bílé čokolády, rozšlehejte a navrstvěte na upečené těsto.