Maminka.czŠkolák

Máte doma puberťáka, který rád hraje hry? Tato novinka z české historie ho bude bavit

redakce 6.  2.  2018
Ať chceme nebo ne, dospívající děti počítačové hry prostě milují. V nové české hře Kingdom Come: Deliverance se středověkým námětem se navíc dozví něco z české historie, ze které hra čerpá.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Příběh s příchutí české historie

Příběh by měl být jednou z věcí, která spojí Kingdom Come s českou historií. Odehrává se v 15. století, kdy je České království uvrženo do období temna a chaosu po smrti Karla IV. Více na: https://doupe.zive.cz/clanek/kingdom-come-deliverance.

Hráč se vžije do role Jindřicha, syna obyčejného kováře, který bude zprvu nahlížet na světové problémy ze své nízké stoličky obyčejného obyvatele. Jak už to tak ale bývá, problémy království brzy zasáhnou přímo jeho a po smrti rodiny začíná kolotoč událostí, který vás vtáhne do víru zrady, přátelství a pomsty. A možná budete třímat v rukou i osud celé země. 

Více informací o celé hře včetně trailerů najdete na webu Živě.cz.

Vyšperkované sedmileté dílo

Nejen příběh, ale i technická stránka hry budí zasloužený obdiv. Na hře se pracuje už od roku 2011, ovšem zpočátku se jednalo víceméně o ideologický vývoj, který až později dokázaly naplnit nově dostupné technologie.

Daniel Vávra láká na strhující audiovizuální zážitek, který bude díky grafickému enginu CryEngine proklatě blízko fotorealistickému obrazu. Vedle polí a farmářských chatrčí hra slibuje i detailně vypracované středověké tvrze a nějaké to městečko. Všechno je samozřejmě vymodelováno za pomoci historiků.

Generace on-line: Jak zajistit dětem bezpečí na internetu?
Tato pravidla bezpečnosti na internetu musí znát nejen děti, ale i rodiče!
Témata: Video, Školák, Puberta, Historie, bezpečnost na internetu, Hra, Řád, Kolotoč, Události, Počítačová hra, Kovář, Náplň, Dom, King, Doupě, Česká hra, Puberťák, Celá hra, Máť, Dospívající dítě