Maminka.czRodina

Máte rádi svou babičku? Těmito větami ji potěšíte, zaslouží si to

Supermámy.cz 30.  1.  2017
Taky občas slyšíte, jak si lidé kolem vás stěžují, že své babičce neřekli to, co chtěli, a nyní je pozdě? Neudělejte tuto chybu i vy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať už máte babičku, která bydlí s vámi, vedle vás, ve stejném městě nebo pět set kilometrů daleko, určitě miluje z celého srdce vaše děti – své vnuky a vnučky. Já jsem své dvě babičky taky milovala a dnes lituji, že jsem jim některé věci nestihla říct. Neudělejte stejnou chybu a řekněte jim to co nejdřív.

Vzkaz pro babičky: 9 věcí ve výchově a péči o děti, které už neplatí

Věty, které si zalouží babičky slyšet

1. Jsem ráda, že máš pořád schované ty věci, které jsem jako dítě pro tebe vyrobila nebo jsem ti je nakreslila. A vážím si toho, že je máš pořád v krabici, která se nesmí nikdy vyhodit, je to důkaz, že ti na mně záleželo (a záleží).

2. Moc ráda vzpomínám na to, když jsem byla u tebe na víkend nebo na prázdninách a mohla jsem spát u tebe. Bylo to pro mě dobrodružství.

3. Ty jsi ta, která vždycky stála na mé straně, když bylo potřeba. Vždycky jsi mě bránila, a i když jsi mnohokrát opakovala, co nemám dělat, vždy jsem byla tvoje holčička.

4. Vždy jsem tě obdivovala za to, co všechno stihneš a zvládneš, že vstáváš brzo ráno, abys nám připravila snídani a oběd a pak ses nám dětem věnovala.

5. Milovala jsem na tobě i to, že jsi mě rozmazlovala tím babičkovským způsobem, jak to rodiče nikdy nemůžou dělat.

6. Tvoje láska ke mně ze mě udělala člověka, jaký jsem dnes. To ve mně zůstane navždy. Moje důvěra v sebe sama pochází z toho, jak moc jsi věřila ty mně a podporovala jsi mě ve všem, co jsem dělala (a někdy jsi šla i proti mým rodičům).

7. I když už jsem velká a mám sama svou rodinu, pořád spoléhám na tvé rady. Naučila jsi mě laskavosti k ostatním a vždycky na tebe pomyslím, když si píšu poznámky, co bych měla udělat.

Další věty, které potěší babičky, najdete na webu Supermámy.cz.

Témata: Rodina, Rodina a vztahy, Laskavost, Věta, Důvěra, Řád, Vnuk, Máť, Babi