Maminka.czRecepty

Máte tolik cuket, že nevíte, co s nimi? Zkuste naše cuketové a lilkové recepty

Cuketa s lilkem nejsou příliš chuťově výrazné, a tak se dobře kombinují s dalšími ingrediencemi.
, Časopis F.O.O.D.
17. 8. 2017

Cuketová polévka s bylinkovými muffiny 

4 porce, 75 minut

Potřebujeme: Na 8 muffinů: 300 g hladké mouky, 1 prášku do pečiva, sůl, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 cukety, 2 lžíce bylinek, citronová kůra; Na polévku: 2–3 stroužky česneku, olivový olej, 4 malé cukety, pepř a sůl, 700 ml zeleninového vývaru, bazalka, 50 ml smetany na vaření;

Troubu zapněte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Všechny mokré ingredience prošlehejte a vmíchejte do nich nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky a kůru. Vmíchejte mouku a těstem naplňte formičky. Pečte 40 minut.

Česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte pokrájené cukety a asi 10 minut restujte do změknutí. Zalijte vývarem a povařte. Přidejte bazalku, smetanu, rozmixujte a dochuťte. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Olej, Pomazánka, Nasekaná bylinka, Plechovka, Kuřecí vývar, Rýže, Thajsko, Ostrý nůž, Cuketa, Pečící papír, Bobkový list, Citronová kůra, Avokádo, Řeč, Trouba, Hladká mouka, Vroucí voda, Pečicí papír, Červená cibule, Pažitka, Sůl, Sladká paprika


Mohlo by vás zajímat
Čím později začnou děti pít perlivé nápoje, tím lépe
Jak si zkrátit porod? Zkuste optimalizaci pánevního dna
Vévodkyně Kate chce údajně třetího potomka porodit doma
Musíte je ochutnat! Tyto teplé saláty vám zpříjemní den

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu