Maminka.czRecepty

Máte tolik cuket, že nevíte, co s nimi? Zkuste naše cuketové a lilkové recepty

Cuketa s lilkem nejsou příliš chuťově výrazné, a tak se dobře kombinují s dalšími ingrediencemi.
, Časopis F.O.O.D.
17. 8. 2017

Cuketová polévka s bylinkovými muffiny 

4 porce, 75 minut

Potřebujeme: Na 8 muffinů: 300 g hladké mouky, 1 prášku do pečiva, sůl, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 cukety, 2 lžíce bylinek, citronová kůra; Na polévku: 2–3 stroužky česneku, olivový olej, 4 malé cukety, pepř a sůl, 700 ml zeleninového vývaru, bazalka, 50 ml smetany na vaření;

Troubu zapněte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Všechny mokré ingredience prošlehejte a vmíchejte do nich nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky a kůru. Vmíchejte mouku a těstem naplňte formičky. Pečte 40 minut.

Česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte pokrájené cukety a asi 10 minut restujte do změknutí. Zalijte vývarem a povařte. Přidejte bazalku, smetanu, rozmixujte a dochuťte. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Česnek, Zeleninový vývar, Pomazánka, Cuketová polévka, Pepř, Pečená zelenina, Olivový olej, Cuketa, Hladká mouka, Sladká paprika, Pistácie, Pažitka, Pečicí papír, Avokádo, Brambory, Lžíce, Kuřecí maso, Kozí sýr, Trouba, Muffin, Babí léto, Lilek
Přidat příspěvek
Komentáře k článku
Mohlo by vás zajímat
„Jedna přes plínu je někdy lepší než domlouvání,“ říká Monika Absolonová
Na maškarní za seniora? Stačí pár doplňků a senzační kostým je na světě
Soutěž s Alete - Příkrmy mají v dětské stravě své místo. Víte, kdy a jak s nimi začít?
Právě dnes vychází říjnová Maminka. Na titulce s Michaelou Tomešovou

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu