Maminka.czRecepty

Máte tolik cuket, že nevíte, co s nimi? Zkuste naše cuketové a lilkové recepty

Cuketa s lilkem nejsou příliš chuťově výrazné, a tak se dobře kombinují s dalšími ingrediencemi.
, Časopis F.O.O.D.
17. 8. 2017

Cuketová polévka s bylinkovými muffiny 

4 porce, 75 minut

Potřebujeme: Na 8 muffinů: 300 g hladké mouky, 1 prášku do pečiva, sůl, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 cukety, 2 lžíce bylinek, citronová kůra; Na polévku: 2–3 stroužky česneku, olivový olej, 4 malé cukety, pepř a sůl, 700 ml zeleninového vývaru, bazalka, 50 ml smetany na vaření;

Troubu zapněte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Všechny mokré ingredience prošlehejte a vmíchejte do nich nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky a kůru. Vmíchejte mouku a těstem naplňte formičky. Pečte 40 minut.

Česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte pokrájené cukety a asi 10 minut restujte do změknutí. Zalijte vývarem a povařte. Přidejte bazalku, smetanu, rozmixujte a dochuťte. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Hladká mouka, Kuřecí maso, Olivový olej, Porce, Avokádo, Kuřecí vývar, Česnek, Sladká paprika, Řeč, Plech, Lilek, Olej, Rýže, Ostrý nůž, Cuketa, Sůl, Křehké těsto, Recept, Velké vejce, Pečená zelenina, Itálie, Hluboká pánev
Mohlo by vás zajímat
Nádherné adventní věnce. Inspirujte se nápady pro rok 2017
Zvládla jsem operaci apendixu v těhotenství
Nákupy s Maminkou přišly do Hamleys podpořit také slavné maminky se svými dětmi
Mateřská dovolená 2018: Kalkulačka mateřské

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu