Maminka.czRecepty

Máte tolik cuket, že nevíte, co s nimi? Zkuste naše skvělé recepty

F.O.O.D 18.  8.  2018
Cuketa s lilkem nejsou příliš chuťově výrazné, a tak se dobře kombinují s dalšími ingrediencemi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cuketová polévka s bylinkovými muffiny 

4 porce, 75 minut

Potřebujeme: Na 8 muffinů: 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sůl, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 cuketu, 2 lžíce bylinek, citronovou kůru;
Na polévku: 2–3 stroužky česneku, olivový olej, 4 malé cukety, pepř a sůl, 700 ml zeleninového vývaru, bazalku, 50 ml smetany na vaření;

Troubu zapněte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Všechny mokré ingredience prošlehejte a vmíchejte do nich nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky a kůru. Vmíchejte mouku a těstem naplňte formičky. Pečte 40 minut.

Česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte pokrájené cukety a asi 10 minut restujte do změknutí. Zalijte vývarem a povařte. Přidejte bazalku, smetanu, rozmixujte a dochuťte. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Mořský, Avokádo, Cuketová polévka, Řeč, Vroucí voda, Máť, Nasekaná bylinka, Citronová kůra, Thajská bazalka, Bobkový list, Plechovka, Pepř, Pečicí papír, Hrst, Pečící papír, Luštěnina, Kozí sýr, Thajsko, Vepřové, Křehké těsto, Sůl, Červená cibule