Maminka.czRecepty

Máte tolik cuket, že nevíte, co s nimi? Zkuste naše skvělé recepty

, Časopis F.O.O.D.
18. 8. 2018
Cuketa s lilkem nejsou příliš chuťově výrazné, a tak se dobře kombinují s dalšími ingrediencemi.

Cuketová polévka s bylinkovými muffiny 

4 porce, 75 minut

Potřebujeme: Na 8 muffinů: 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sůl, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 cuketu, 2 lžíce bylinek, citronovou kůru;
Na polévku: 2–3 stroužky česneku, olivový olej, 4 malé cukety, pepř a sůl, 700 ml zeleninového vývaru, bazalku, 50 ml smetany na vaření;

Troubu zapněte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Všechny mokré ingredience prošlehejte a vmíchejte do nich nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky a kůru. Vmíchejte mouku a těstem naplňte formičky. Pečte 40 minut.

Česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte pokrájené cukety a asi 10 minut restujte do změknutí. Zalijte vývarem a povařte. Přidejte bazalku, smetanu, rozmixujte a dochuťte. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Oregano, Cuketová polévka, Červená cibule, Ostrý nůž, Pažitka, Domek, Babí léto, Hluboká pánev, Čočka, Olej, Thajsko, Lilek, Zeleninový vývar, Plech, Bazalka, Hladká mouka, Porce, Pomazánka, Pečená zelenina, Kuřecí maso, Nasekaná bylinka, Koriandr

Mohlo by vás zajímat
Dvouměsíční dítě dostalo černý kašel od neočkované sestry. Matku to zaskočilo
Bojujete s opruzeninami a citlivou dětskou pokožkou?
Testujeme s dětmi: Jak se jim líbily školní sešity Oxford?
Jak prožívají dospívající děti rozvod. Mnohdy hůře než batolata!

Horoskopy

Rak Hlavně se nenechte unášet přehnaným optimismem. Investovat do nejistých projektů může jen nezodpovědná…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Zlata, Zlatuše, Aurelie



Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu