Maminka.czRecepty

Máte tolik cuket, že nevíte, co s nimi? Zkuste naše skvělé recepty

F.O.O.D 18.  8.  2018
Cuketa s lilkem nejsou příliš chuťově výrazné, a tak se dobře kombinují s dalšími ingrediencemi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cuketová polévka s bylinkovými muffiny 

4 porce, 75 minut

Potřebujeme: Na 8 muffinů: 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sůl, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 1 cuketu, 2 lžíce bylinek, citronovou kůru;
Na polévku: 2–3 stroužky česneku, olivový olej, 4 malé cukety, pepř a sůl, 700 ml zeleninového vývaru, bazalku, 50 ml smetany na vaření;

Troubu zapněte na 180 °C. Formičky na muffiny vymažte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Všechny mokré ingredience prošlehejte a vmíchejte do nich nastrouhanou cuketu, nasekané bylinky a kůru. Vmíchejte mouku a těstem naplňte formičky. Pečte 40 minut.

Česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte pokrájené cukety a asi 10 minut restujte do změknutí. Zalijte vývarem a povařte. Přidejte bazalku, smetanu, rozmixujte a dochuťte. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Trouba, Česnek, Luštěnina, Hluboká pánev, Pomazánka, Surovina, Mořský, Hrst, Oregano, Kuřecí maso, Zeleninový vývar, Pistácie, Vepřové, Křehké těsto, Květy, Babí léto, Plech, Podmáslí, Thajsko, Porce, Pažitka, Pečicí papír