Mateřský desetiboj: Co vše se musí maminky naučit

aspirka 6. 8. 2015 00:09
Ve velké většině má článek sice pravdu, ale nelíbily se mi něm 2 věci: Naše děti vůbec neměly desítky používaných hraček rozházených po podlaze. Ani ne tak úplně kvůli finančnímu důvodu jako proto, že je to naprosto zbytečné. Naše děti měly vždy tak 2-3 velice oblíbené hračky, pak jsme s nimi pochopitelná skládali puzzle apod. Možná to byla v článku jen nadsázka.
A pak - nevím zda záměrně - kromě malinkaté letmé zmínce o sexu, nebyl vůbec zmíněn tatínek. Článek je podaný tak, jako by maminka byla úplně na všechno sama.
Maminka 6. 8. 2015 09:08
Hezké a docela drsné pro nastávající maminky.Děti si umí hrát i sami,samozřejmě když si je nenaučíte,že na každé ,,Mami" přijdete. Samozřejmě je tu i tatínek a když si chce maminka udělat nějaký ten čas pro sebe,tak ho prostě má. Je škoda,že většina maminek na sebe začne kašlat a svádí to na děti. Není divu,že děti nebaví,když mají 20 hraček,to je dnešní svět,stačí právě tak max 5 hraček. U toho sexu se musím zasmát Takže tatínek utře a je odsouzen na sebeuspokojování..nebo hůř
Bára 8. 2. 2017 06:43
A není na to většina maminek snad sama? Copak věčně pracující, k smrti unavený tatínek, který se dítěti věnuje čistého času hodinu denně, který vam během vaší dvou hodin vycházky stihne poslat výčítavou zprávu kde se to courate, když vam doma dítě uz hodinu ječí. Tatínek který chytá rýmičku čímž se vám arzenál dětí rozšiřuje o jedno. Tatínek co se bojí plínek a na pláč nemá nervy? A to sou maminky kolem mě vždy unesené jak ten můj pomáhá, že ten jejich pomalu neví, že se o potomka nejaká ta péče vyvinout musí a má pocit, že byt je uklizen za 5 minut a večeře se vaří sama a běda, když to hotovo není a on se po úmorném dni v práci vrátí domu do nepořádku k rohlíku s máslem..
Petra 6. 8. 2015 14:53
S tím vším jsem počítala předem. Nechápu, kam tento článek směřuje. Dceři bude rok a kafe si vypiju normálně v klidu - a to je velice živá.
Renata 6. 8. 2015 15:47
Přesně, souhlasím s komentáři ostatních v tom, že článek je psaný s velkou nadsázkou...Vychovala jsem dvě děti, dnes už jsou dospělé...Od začátku jsme měli nastavené pravidla hry = hranice, což dávalo dětem pocit bezpečí, o který se vždy mohly opřít a já se tak nikdy necítila ani na okamžik, obětí situace. Tatínek se podílel i na nočním vstávání, když dětem rostli zoubky, věděl, že i maminka se potřebuje vyspat. Hračky, jsem děti učila uklízet od doby, kdy je uměly i rozházet a nedělalo jim to nejmenší problém. Z ložnice večer už nevycházeli, páč věděli, že by jim takové pokusy neprošly ani náhodou. Mají k rodičům přirozený respekt a úctu, protože rodiče ho mají k nim. A o tom to je. Pokud bude někdo své dítě vnímat, jako příšeru, která ničí život rodičů, pak je zřejmě od základu, něco hodně špatně. Děti jsou naši učitelé stejně, jako my jejich, bez toho, aby se některá ze stran cítila utlačovaná. Je pravda, že maminka nejvíc zastává celodenní činnosti, ale od toho by měl být tatínek, aby vydělal dostatek peněz a maminka se už nemusela touto činností zabývat po nocích, kdy má právo na odpočinek. Pak může být v celé kráse odpočatá, upravená a spokojená. Je nutné vše pečlivě rozdělit a mít ve vztahu i k dětem rovnoprávnost. Děti se pak stávají výbornými pomocníky a užívají si, že jim dospělý dal důvěru, aby mohli něco zvládnout sami, což se jim hodí jako příprava do dospělého života, kdy opouští přirozeně, hnízdo rodičů. Být rodičem je úžasná věc a každý věk dítěte, má své krásné kouzlo. Chápu, ale, že úhlů pohledu může být několik. Každý má svou pravdu a každý na ni má právo. Pokud je to pro někoho příšerné, tak je. Pro mě je to nádherná zkušenost, která mi dala prostor, vytvořit si rodinu duše, kde si všichni hezky rozumíme a když má někdo problém, tak se snažíme pochopit a pomoct. Od toho je rodina. Sdílíme dobré i to horší a tak je to v pořádku. Každý má právo říct, co chce a co ne. Přeji všem štastné rodičovství, ať už se vám to daří jakkoliv, nezoufejte a nebuďte apatičtí. Naopak se silněj soustřeďte na přítomný okamžik a vnímejte, co se vám dítě snaží říct, svým chováním. Vždy v tom najdete odpověď. Mějte se krásně.
Julie 7. 8. 2015 20:55
A kde jsou tatínkové?
Vera 17. 8. 2015 21:38
V praci?
Petruše 8. 8. 2015 16:54
No tak já teda nevím, ale asi doma máte manželi anděli. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Já když si to vezmu bod po bodu, tak je to skutečně mateřský desetiboj a ne rodičovský.

Pro pobavení... jak to chodí u nás doma:

1. Ty jo, jak ste se vyspali, já teda vůbec. Malá furt řvala (dvakrát kníkla ze spaní)

2. Ty jo, tady je ale bordel (na zemi hračky naší mladé)

3. No to ne, ohrádka v obýváku ani omylem. Prostě se musí naučit, že nesmí.

4. Zlato, že ji přebalíš... Já z toho vrhnu. To fakt nééé.

5. To je tatínka, tady máš svoje.

6. Nemůžeš si ji vzít? Já s ní nic neudělám.

7. Tatínek mluví hezky "česky" a maminka to malé překládá, jinak by nevěděla, co jako po ní táta chce. (Hezky se rozluč, půjdeme pryč.... Udělej pápá.)

8. Běž si teď hrát. Táta má kafe.

9. Dneska ne, dnes mám volejbal. Ten jsou zprávy, pohádky si můžete pustit na DVD.

10. No tak takhle teda ne... Zlatí běž tam, ona chce tebe. Ona se mnou nejí.

Berte to dámy samozřejmě s nadsázkou. Náš tatínek je skvělý. Ovšem tenhle desetiboj s ním nemá nic společného
jasmína 13. 2. 2017 16:22
Aja 11. 8. 2015 00:05
No, u nás jsem teda ve většině na všechno sama a v tom článku jsem se docela našla. Někde holt nejsou tatínci takoví, jací by měli být. A než máte děti, tak to nepoznáte. Takže upřímně gratuluji těm maminkám, co mají skvělé tatínky... Je fakt, že za některé body z článku si můžu sama, ale vysvětlujte něco dítěti po tisíci první, když tisíckrát před tím to stejně udělal po svém.
Radka 17. 11. 2016 17:33
Přesně jak píše výše Aja, také jsem se v tom článku našla, také nemám hlídání a nemůžu dojít ani ke kadeřnici, tatínek má zprávy apod....Pohádky můžou mít jindy, mám tenis nerušit,vem děti ven apod....Každý den chodím o jedné ráno spát, starší syn už po obědě nespí, ten mladší jen hoďku a půl a jsem z toho opravdu jak píšou z článku na Bohnice, dvougenerační dům + tchán, bohužel babička zemřela před rokem a půl Dědeček mi moc pomáhá teď u toho stíhám i autoškolu dědeček přesto,že mu je 82 . let mi hlídá dítka , ale nedá se to na celý den, jen v akutních případech ,takže jen do obchodu max. na poštu, kadeřnice se už do toho jaksi nevměstná Ale vidím,že v tom nejsem sama .Kávu ani nestihám vypít mám obě děti hodně aktivní a hračky jsou naprosto všude, uklizím i v noci
kumilek 8. 2. 2017 07:47
Připadá mi to, že z dětí udělali nějaké vetřelce. Já mám dva kluky(3,5 a 8měsíců) do toho stíháme opravovat barák a ještě chodím do školy, kde budu letos maturovat. Že bych si v klidu nevypila kafe se říct taky nedá. A tatínek chodí do práce, z které chodí k večeru, ale pomáhat se snaží👍 takže co jste si udělali, to máte a nestěžujte si.
Lenka 12. 2. 2017 08:43
Ano, opravdu jsme potřebovali slyšet, že někdo vše zvládá levou zadní.
johan 13. 2. 2017 16:36
Kumilku, když už ke všemu stíháte i přípravu na maturitu (!), zkuste zapojit do psaného projevu i čárky za slovy!

Otec 13. 2. 2017 13:55
Já myslím že je to trochu jinak. Dnešní ženský uvaří max párkrát za týden. Ta "práce" o které píšete spočívá v odeslání 190 příspěvků na facebook. Na vše jsou přípravky a pomocníci. Plenky už nikdo nepere, hraček z Číny je bezpočet za kačku. Holt baba je celá překvapená že když si pořídí dítě že je s tím práce, děti bývali dříve smysl života. Dnes je to jakási koule na noze, která ruší od sledování televize a čumění do mobilu. Nakopal bych všechny ty dnešní moderní matky do zadku a poslal je o 100 let zpět aby si trochu vážili toho co dnes mají. Prostě si nepořizujte děti pokud nejste schopné se o ně postarat. Dnes je to pomalu tak že tatínci se starají stejně, jenže k tomu chodí ještě na min 8 hodin do opravdové práce, kde se pracuje.
johan 13. 2. 2017 16:33
Ty matky možná ke všemu budou bdít i nad tím, aby se děti naučily gramatiku, otče!
jasmína 13. 2. 2017 16:06
bavila jsem se od začátku do konce, hlavně u té ohrádky..no jo..vy super matky, které všechno stíháte ( ideálně ve svém 2+1) a jste strašně pyšné na to, jak si umíte zorganizovat čas (obklopené babičkama) a vaše děti jsou super mega vychované ( třeba protože se vás bojí) a vůbec vás neotravujou, když si chcete dojít na záchod. Abyste se tu náhodou nezbláznili. Ten článek měl být pro zasmání a ne abyste tady mentorovali, jak jste dokonalé a sdělovali celému světu, že se vás to vůbec netýká. Dejte si pohov, když už nechápete nadsázku.
Kateřina 14. 2. 2017 13:07
Mě nejvíce pobavilo to, že co máte na sobě doma pomlčíme zrovna mám manžela tepláky takže mě to fakt pobavilo jinak syn je ještě malej (10měs.) takže koření a šuplíky jsou na svém místě, ale kočičí miska s vodou je opravdu jeho největší kamarád a vzhledem k tomu, že manžel tedy opravdu moc s malým nepomůže, jelikož ho nebaví sednout si a hrát si -prý čeká až budou chodit ven s míčem a podobně- ale zase přijde, umyje nádobí po vaření, uvaří kafe a nabádá mě, ať si sednu, když malý usnul, že se svět nezboří, když vytřu až druhý den. je to mé první dítě a věřím, že u druhého budu lecco zvládat lépe i když bude zase práce víc. :) Článek je opravdu napsán spíše pro pobavení i když pravda v něm zakotvená je. S malým přišlo hodně změn a opravdu ta hlavní je, že už mne opravdu kdejaká skvrna kdekoliv nerozhodí :) Nestresuji se, když na kalhotech uprostřed města najdu skvrnu od křupek :)
Babička 19. 2. 2017 17:57
Právě jsem si přečetla článek Mateřský desetiboj a smála jsem se od začátku až do konce . Jako máma tří dětí a téměř osmi vnoučátek, vím o čem je řeč. Mám radost ze všech mých vnoučátek, ale také z toho, že jsem už "jenom" babička a letní prázdniny si s dětmi užívám (kojence a batolata beru na prázdniny jen s biologickou matkou). Děkuji za humor a nadhled, s kterým byl článek napsaný. Tato maminka není ufňukaná a své děti miluje!
19